Finli Публикувано Юли 1, 2007 Report Share Публикувано Юли 1, 2007 Досега съм пробвал със "Fraps" и "Camtasia Studio", но задачата с изброените се оказва непосилна за моят компютър. Някой може ли да предложи някоя добра която да няма много големи изисквания и да заснема дори да не е толкова добро качеството ? Мерси предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 1, 2007 Report Share Публикувано Юли 1, 2007 Двете програми имат различни предназнанчения и цели. FRAPS има за цел създаване на филмчета от overlay повърхността - игри. Camtasia има за цел да създава записи на самия десктоп. При първата почти няма компресия и там ти е нужен компютър и твърд диск, които могат да понесат голям поток от информация за единица време. Процесорът не е от решаващо значение. При Camtasia може да се използва компресия в реално време, за което е нужен много добър процесор, за да се справи с кодирането.По принцип няма програма, която да се справя добре ако компютърът (като хардуер) не е достатъчно мощен.Какво точно искаш да направиш и какъв ти е компютърът? Много офтопик: случайно да играеш DotA? Никът ти ми е познат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Finli Публикувано Юли 1, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 1, 2007 Ами играя и дота и Диабло и искам да заснемам клипчета от тези 2 игри... Но нещо на компа ми не му се иска Май е доста слабичък AMD Sempron 2600 + MHz1600 MHz512 RAM Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 1, 2007 Report Share Публикувано Юли 1, 2007 Компютърът наистина не е мощен, но мисля, че трябва да е достатъчен за запис. В случая е най-добре да се ориентираш към FRAPS. Опитай да записваш на по-ниска разделитела способност (намали разделителната способност на играта и/или опитай опцията за оразмеряване във FRAPS). Можеш да опиташ и да записваш с по-малко кадри в секунда. Ако става въпрос за запис на replay няма проблеми - записът става както трябва, но ако мислиш да записваш в реално време докато играеш, надали ще е възможно. Записът ще е добре, но няма да е комфортна играта. Друго, което ми хрумва, е да спреш всички излишни програми и процеси, които могат да оказват забавяне.Няма как да се намери такава програма, която да не е ресурсоемка, защото това включва постоянен поток от информация, който трябва да се записва и това си изисква изчислителна мощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
savage Публикувано Март 3, 2008 Report Share Публикувано Март 3, 2008 Fraps е добра програма, но аз имах проблеми с нея - снимаше само 30 сек., не можах да намеря crack и не знаех какво да правя ...След време си преинсталирах Windowsa и като инсталирах Fraps въобще не искаше да тръгва :'( - цъкам на shortkuta на desktopа, но не се пуска !Ако някой може да ми помогне - нека да ми пише на e-mail : f10@abv.bg свс skype : wenwizel Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост