Jump to content

Компютърът ми загрява бързо


Препоръчан пост

:crosseyes1: В последните няколко дни забелязах,че компютърът ми много бързо загрява,само за около час и половина работа става доста горещ.възможно ли е причината да е повреда на някоя част или вирус?
Link to comment
Сподели другаде

Здравей. Най-често системата започва да загрява, когато липсва добър въздушен поток в кутията. Това може да се получи, ако няма инсталиран вентилатор в задната част на кутията, който да изкарва горещия въздух и вентилатор отпред, който да вкарва въздух. Възможно е някои вентилатор да се нуждае от почистване и смазване. Общо взето най-горещите компоненти са процесора, видео картата, чипсета и захранващия блок. Някои хардове също греят доста. Тъй като не споменаваш за температурата на конкретен компонент предполагам, че говориш общо. Най-лесния вариант да подобриш временно положението е да свалиш страничните панели на кутията, ако нямаш гаранционни лепенки. Това е сравнително добър вариант и евтин, но трябва да вземеш предвид факта, че ще се натрупва повече прах и шума от системата може да се увеличи. Добре е да следиш особено в по-горещите дни температурата на компонентите. Може да използваш програмата като Everest Ultimate или ако имаш включен софтуер на диска към дъното. Ако забележиш високи температури или нестабилност на системата в горещи дни най-добре се обърни към сервиз. Успех! :thumbsup:
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
:blink: преди 2 седмици забелязах,че при работа с компютъра за около половин час става много горещ.досега не се е случвало.изтехлих си програмата "еврест",за да проверя колко е температурата.днес ми показва:температура на процесора-62,температура на дънна платка-49.нормални ли са тези стойности за един компютър?
Link to comment
Сподели другаде

49 градуса за дъното е в границите на нормата, макар че е леееко високичка. Какъв е процесорът? Във всички случаи е висока, въпросът е доколко фатална е (зависи от процесора).

Ако имаш възможност, отвори компютъра и провери как са вентилаторите - дали работят и дали имат нужда от почистване. Много вероятно е това да е причината.

Link to comment
Сподели другаде

Освен това което са изброили l.kanelov и Night_Raven бих добавил и неподходящ охлаждащ радиатор / по-малък от необходимото/, недобър контакт на процесора с охлаждащия радиатор.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

купи си 2 вентилаторчета за по 5-10 лв. и ги сложи отзад на кутията да изкарват въздуха, или сложи един отзад да изкарва и един отпред да вкарва... хубаво е обаче да сложиш кръгли IDE кабели, за да не пречета много на течението... или използвай вентилатори да речем от стари захранвания ( така съм направил аз ), връзваш ги директно към молексите - жълто и черно :)

 

Или ако нямаш възможност, просто махни страничния капак на кутията...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...