Jump to content

Проблем с Backup на базата с данни на IPB 2.1.7


Препоръчан пост

Здравейте! :bye:

 

Прегледах темите, свързани с IPB, но не видях решение за проблема си. Затова пускам нова тема - ако нещо съм объркала, моля да ме извините. :blush:

 

Значи ползвам IPB 2.1.7 и доскоро си правех бекап на форума през АСР ->SQL Management -> SQL Back Up . Но преди няколко дни се получи следния проблем: при опит за поредния бекъп не иска да ми се стартира процеса и браузърът (IE) ми просто ме препраща към "The page cannot be displayed" :crosseyes1: Форумът ми е качен на платен хост, има си съответно и MYSQL 5.0.27, и PHP.

 

Някой може ли да ми каже какъв е проблема и защо вече не мога да си архивирам базата данни през АСР? :blink:

 

И какъв друг алтернативен начин има за архивиране на базата данни, за да съм спокойна, че при евентуално хакване на форума ми ще мога да го възстановя в последствие? И ако може по-подробно обяснение на тази алтернатива, щото съм си блондинка по рождение :haha:

 

Благодаря предварително на всеки отзовал се! :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Защо не пробваш да направиш бекъп на форума от хостинг панела... и по-точно през PHPMyAdmin, мисля че ще ти е по-удобно. Щом си блондинка, може и да се справиш :). Влизаш в phpMyAdmin, избираш си базата данни, на която е инсталиран форума, после маркираш всичко и даваш EXPORT на базата, маркираш, че искаш да я запишеш във файл с разширение SQL, сваляш и си готова.

 

Айде много поздрави! И кажи после какво си направила :)

Link to comment
Сподели другаде

...маркираш, че искаш да я запишеш във файл с разширение SQL, сваляш и си готова.

По-скоро в tar.gz, че иначе ще свалиш тройно или дори десеторно по-голям файл, което е ненужно.

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ви момчета http://s.rimg.info/e67726403267cb0944f79125317f4af9.gif

Обаче предупредих, че съм блондинка, затова имам още няколко питания по темата. Значи в phpMyAdmin си избирам базата данни, маркирам всички таблици и давам Export. Появява ми се следния прозорец. Аз маркирам само това в червено, а всички останали отметки ги има зададени. Първо питане: така ли трябва да са всички отметки, или трябва да добавя/премахна някои?

 

След като си свалих архива на компа, реших да разархивирам файла. Само че по средата на декомпресирането ми извади тази грешка. И наистина - разархивирания файл не е пълен... Второ питане: някой да се е сблъсквал с този проблем и да знае как се решава?

 

Да речем, че все пак успея да си направя свестен архив на базата данни. Как точно ще стане импортването - до сега не ми се е налагало да правя това, но снощи възникна проблем и вече имам първа загуба на данни във форума :( Малко преди тази загуба през форумния АСР -> SQL Management -> SQL Toolbox -> Invision Power Board Tables успях да си експортна всички таблици. Предполагам, че за възстановяване на изгубени постове ще ми е необходим само ibf_posts , но не съм напълно сигурна. А и да съм права, незная как да процедирам с този файл и как да импортна информацията от него... А, и друго, което ми направи впечатление - когато разархивирах ibf_posts всичко, което е на кирилица, излиза на някакви невъобразими йероглифи :no: Що така, при положение, че досега съм нямала никакъв проблем с енкодинга и всичко ми е на windows-1251?...

 

Уффф, сигурно ви надух главите с моите питания, затова спирам засега до тук. Надявам се да има някой, който да има достатъчно търпение и да ми обясни подробно неща, които за мен са тъмна Индия (а сигурно са нещо елементарно :blush: )... Thanks! :yes:

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Здравей, имаш ли ssh достъп до акаунта си. Така много по-лесно ще си правиш backup на базата(ите) и таблиците по нея. След това местиш файла в /www/ и си го сваляш през web.

 

Относно кодирането - това отново зависи от encoding-а който задаваш при експортиране на sql данните през phpMyAdmin.

 

Ако имаш SSH ще си улесниш работата определено.

 

[offtopic]Отделно, щом ползваш платена услуга backup на данните ти ( файлове, папкви, бази с данни ) трябва да бъде осигурен от всяка една уважаваща себе си хостинг компания!

 

Иначе да се преглага платена услуга без подобно осигуряване е все едно да си купиш хард диск и да вярваш, че ще работи вечно.[/offtopic]

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...