Jump to content

Лаптопът ми загрява много


Препоръчан пост

В последните няколко седмици забелязах,че лаптопът ми развива доста високи температури-61-63 градуса на процесора.Двигателчето на охлаждането върти постоянно и доста шумно.Почти непрекъснато.Това започва,ако напримерно вляза в някоя по тежка страница в интернет или при работа с някои програмки.Дори при разглеждането на снимки с Microsoft Photo Editor.Батерията ми издържа около 20 минути,което е доста малко.Мисля,че може и да е от нея.Сканирах го с всевъзможни антивирусни програми-имам NOD32,Trojan Remover,SUPERAntiSpyware Free Edition.Нищо не показват.Редовно чистя регистрите с TuneUp Utilities 2006,CCleaner,Registry Mechanic.Поставил съм го върху дървена масичка,без нищо под него.

Лаптопът ми е марка FujitsuSiemens Amilo Pro V2055.Процесор Mobile Intel Celeron M 410, 1474 MHz (11 x 134),Системна памет 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM),Видеокарта VIA/S3G UniChrome Pro IGP(64 MB),Хард 60 GB.

Програмата Everest показва някакво ниво на износване на батерията-Ниво на износване 21 %.

Моля помогнете с мнения и коментари.Ако трябва някъкви други данни за машината-казвайте.Но все ми се струва,че може да е от батерията.

Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

за съжаление, при лаптопите, проблемът не може да се режи както при обикновено РС, занеси го от където си го купил, да порверят какво е. вътре в лаптопа частите са различни, цялата архитектуара е различна. това мога а те посъветвам.
Link to comment
Сподели другаде

Да ти кажа според мен е нормално. В смисъл неизбежно, защото всички лаптопи вдигат по - високи температури от настолните. Аз също много се дразня от това и много се замислям да си реша проблема така или така -

http://www.pcworld.idg.com.au/im.php/width/640/im/3064_cooler_master.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Друго нещо много важно е, че при лаптопа отворите на вентилаторите винаги трябва да са открити и в никакъв случай да не го поставяте върху одеяло или друга текстилна материя, защото те връщат топлината обратно. Най-добре е да бъде поставен върху топлопоглъщаща повърхност.
Link to comment
Сподели другаде

Проблемът е,че започна да се държи по различно от преди.Нещо допълнително го товари,но не мога да разбера какво е.възможно ли е за 9 месеца да се е напълнил с прах.Имам още един Acer.При него температурите са доста по ниски-най много 52 градуса.
Link to comment
Сподели другаде

Eто какво трябва да направиш:

за съжаление, при лаптопите, проблемът не може да се режи както при обикновено РС, занеси го от където си го купил, да порверят какво е. вътре в лаптопа частите са различни, цялата архитектуара е различна. това мога а те посъветвам.

Даже да не отидеш точно във фирмата или магазина, която ти е продала лаптопа все ще ти помогнат. Ако лаптопа е в гаранция, още по-добре. Не мисля, че с информацията, която ни даваш може да ти помогнем по-пълноценно в момента. Досега имаше доста препоръки към теб в тази тема.

 

Имай предвид, че твоят лаптоп се поддържа в гаранционния срок и извън гаранцията. Има сервиз.

 

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Ами само мога да ти дам няколко идеи в това отношение.

Ползвай прахосмукачка за да издърпаш праха отвътре. Прави това при загасен компютър. Един път месечно е достатъчно. Това ти спестява да отнемеш значителна част от праха и то без да го отваряш. Вкъщи имаме куче, та чак и косми влизат в моя компютър, но това е добро решение да се маха прах и боклуци от един лаптоп.

Още нещо което можеш да направиш е да залепиш 4 гумени крачета (аз съм сложил такива които се ползват за разделяне на прозорци). С това постигаш леко повдигане, а това от своя страна води до по - безпрепятствено дърпане на въздушния поток, което от своя страна охлажда по - добре машината. Почти не се забелязват, така че ако не го мъкнеш често по места където не искаш да се вижда - можеш да опиташ. Определено има ефект.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...