Jump to content

Някой може ли да ми каже от къде да изтегля C++


Препоръчан пост

Отиваш на http://www.bloodshed.net/ после на download и Dev-C++ линка към сайта за сваляне на програмата е http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html от там вече си избираш последната версия сегашната е Dev-C++ 5.0 beta 9.2 (4.9.9.2) (9.0 MB) with Mingw/GCC 3.4.2 задължителни си изтегли тази с "with Mingw/GCC" в името. Тя има включен компилатор за C++.

Що е КОМПИЛАТОР >

Компилатор е програма която обръща код написан на определен език (примерно C ili C++, Pascal) в реална програма, която да може да се изпълни (стартира и завърши). C++ всъщност няма от къде да го изтеглиш той е просто езика, можеш да напишеш кода за програма на него и в текстов едитор и после да го компилираш т.е. да създадеш реална програма чрез компилатор от написания от тебе сорс код. Тъй като обаче това е много трудно и безсмислено се използват такива програми - текстов едитор с вграден компилатор това спасява всички програмисти от жалкия notepad :) .

 

Накратко изтегляш си програмата, която за щастие е и безплатна и аз я предпочитам пред MS Visual C++ поради това че е малка и лесна за употреба, а да а и е безплатна. Тя не става единствено за професионални проекти от големи мащаби. Според мен Dev C++ е най-добрия безплатен продукт в своята насока, а и специално за начинаещи в този език, да не говорим колко е малка и лека и пак ще спомена че е и безплатна.

 

Не забравяйте >

Dev C++ е просто Едитор-компилатор за С++ , няма как да ръчкате с мишката и да направите програма. Ще ви трябва търпение и една две адски дебели книги за езика, пожелавам ви късмет аз още се боря с дебелите книги.

 

Съвет>

Ако сте решили да се пробвате с C++ то за бога хора започнете от С. Много по-лесно ще ви бъде за разбиране. С не е по-старата версия на С++ и все още се използва яката, той е в колите ви в часовниците ви може и в електронната ви четка за зъби да е даже. Но е значително по лесен от С++ а без него трудно ще проумеете защо ++.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...