Jump to content

Видеоредактори


Препоръчан пост

Ето малко информация за някои популярни видео редактори. Интересното е, че доста от тези редактори могат да създават различни и интересни видео ефекти.

 

Adobe After Effects

Adobe After Effects e един от най-сериозните продукти за работа, редакция, добавяне на визуални ефекти за филми, мултимедия и пр.

Лиценз: Платен, 700 USD

Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere Elements предлага перфектна комбинация за удобно и лесно редактиране на мултимедийни приложения. Програмата има решения за проста и автоматизирана видеообработка с добавка на различни видеоефекти и др. Можете да запишете с един клик проекта си на оптичен носител.

Лиценз: Платен, 100 USD

 

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro е професионална програма, с която можете да редактирате в реално време, като осигурявате прецизен контрол на мултимедийните приложения. Има огромен брой и най-различни възможности, която я прави една от най-добрите приложения от този клас.

Лиценз: Платен, 700 USD

 

AVE Visual Editor

AVE Visual Editor е редактор за AviSynth.

Лиценз: Безплатен

 

Avid Free DV

Програмата предоставя сериозни възможности за аудио и видео корекция и редакция, като позволява работа с два стрийма на ефекти в реално време. Има версии за Windows и MAC OS X.

Лиценз: Безплатен

 

Avid Liquid

Avid Liquid е сериозен SD и HD видео редактор, като предлага интегрирана възможност за създаване на DVD, аудио съраунд и невероятни ефекти в реално време.

Лиценз: Платен, 500 USD

 

Avid Xpress

Avid Xpress предоставя стотина професионални ефекти в реално време. Те могат да бъдат лесно настройвани по вкуса на потребителя. Програмата има сериозен арсенал за прецизна корекция, анализ и невероятни стрийм ефекти.

Лиценз: Платен, 1000 USD

 

AviScript

AviScript може да конвертира видео и рипнати DVD в AviSynth скрипт файлове, да конвертира доста аудиоформати. Реже, слепва, филтрира и пр. Работи с VCD, SVCD, XSVCD и DVD. Намира се в този списък заради AviSynth.

Лиценз: Платен, 20 USD

 

Avisynth

AviSynth е прекрасно безплатно приложение и мощен инструмент за видео пост-продукция. Предлага неограничени възможности за видео редакция.

Лиценз: Безплатен

 

AviTricks

AviTricks е интересна програма за редакция на AVI видео, като предлага преглед в реално време. Може да разцепва, съединява, добявя интересни ефекти и пр. Намира се стадий на разработка.

Лиценз: Безплатен

 

AVSCutter

AVSCutter е добавка за AviSynth. С нея можете да създавате клипове, да асемблирате клипове във филм и др.

Лиценз: Безплатен

 

AVSEdit

Това е официалният редактор за AviSynth.

Лиценз: Безплатен

 

avsFilmCutter

С тази програма можете да обедините възможностите на AviSynth: видео редакция, скрипт редакция и създаване, енкодинг и др. в общ единен интерфейс.

Лиценз: Безплатен

 

AvsP

AvsP е текстов видео скрипт редактор за AviSynth.

Лиценз: Безплатен

 

Blender

Blender е приложение с отворен код, с чиято помощ можете да извършвате 3D моделиране, рендеринг, анимиране, пост-продуциране, създаване на интерактивни анимации и възпроизвеждане. Приложението е мултиплатформено като работи на почти всички известни операционни системи.

Лиценз: Безплатен (Open Source)

 

BluffTitler

Може да създавате невероятни триизмерни субтитри и надписи за снимките и видеото.

Лиценз: Платен, 50 USD

 

Canopus Edius

Лека програма за непрофесионалисти, която предлага готови решения за редакция, миксиране и още много. Има страхотни възможности и удобен интерфейс.

Лиценз: Платен, 500 USD

 

Discreet combustion

Програмата използва невероятния Discreet интерфейс, като предлага всевъзможни креативни инструменти за професионалистите. Рисуване, анимация, редакция, тримерно видео композиране и комбиниране - всичко в едно!

Лиценз: Платен, 1000 USD

 

Cyberlink PowerDirector

CyberLink PowerDirector наистина дава много... Редактира видео, слайдшоу, създава ефекти, стрийм и още много.

Лиценз: Платен, 100 USD

 

EditStudio

EditStudio може да записва видео от аналогови и цифрови източници, да редактира, да добавя ефекти и още много. Разполага с богат набор от добавки, което прави програмата безценен помощник за ефектни видеозаписи.

Лиценз: Платен, 100 USD

 

jahshaka

Наистина не е за вярване! Такава професионална програма и то безплатна! Разполага с голям арсенал за аудио и видео редакция, добавяне на страхотни видеоефекти, анимация, графика и какво ли още не. Програмата е разработена за Windows, Mac OSX и Linux.

Лиценз: Безплатен (Open Source)

 

Magix Movie Edit Pro

Ето богат набор от инструменти за редакция, корекция и създаване на професионално изглеждащи филми и клипове от "суров" видеоматериал.

Лиценз: Платен, 60 USD

 

MainConcept MPEG Pro HD

Ако искате да обработвате HD видео - ето програмата, която ви трябва! MainConcept MPEG Pro HD е нов и интересен пълноценен инструмент, като има пълна поддръжка наH.264 и AAC. Очаква се да има поддръжка и на Sony XDCAM HD

Лиценз: Платен, 400 USD

 

MPEG Video Wizard

The Womble MPEG Video Wizard има възможности за прецизна видео редакция, като поддържа стандартни и нестандартни видео формати.

Лиценз: Платен, 70 USD

 

MPEG Video Wizard DVD

Още един доста добър MPEG редактор за продуциране на DVD.

Лиценз: Платен, 100 USD

 

OpenFX

OpenFX е безплатна програма за тримерно моделиране, анимация и рендеринг. С малко думи е трудно да се изброят огромните възможности на програмата като: морфиране, смесване, и още много!

Лиценз: Безплатен

 

OpenVIP

С OpenVIP освен да редактирате, можете с да създавате невероятни видео ефекти: геометрично изкривяване, трансформации, преливания от един видеофайл в друг и пр. Лиценз: Безплатен

 

Pinnacle Studio

Една от най-известните програми за запис от и редакция на DV, MicroMV или Digital8 формати за портативни камери. Разполага с ограничен брой ефекти.

Лиценз: Платен, 100 USD

 

Ulead COOL 3D

Още една програма за тримерни надписи и графика, която можете да добавите във филмите си.

Лиценз: Платен, 80 USD

 

Ulead MediaStudio Pro

Ulead MediaStudio Pro е професионален пакет за видеоредакция, запис, аудио редакции и корекции и какво ли още не!

Лиценз: Платен, 300 USD

 

Ulead Videostudio

Ulead VideoStudio задоволява нуждите на домашните потребители за лека и удобна работа без много знания и умения във видео редактирането.

Лиценз: Платен, 60 USD

 

Sony Vegas

Sony Vegas е виртуално професиоанално студио за видео и аудио обработка. Програмата разполага с почти неограничени възможности за редакция - неограничен борй пътеки за видео и аудио потоци, изработка на 3D ефекти, множество ефекти и преливания, поддржъка на HDV устройства, поддръжка на MPEG2 и Flash, 24bit/192kHz поддръжка, наличие на множество аудио ефекти, възможност за използване на VST плъгини, поддръжка на ASIO интерфейса, мултипроцесорна поддръжка и др.

Лиценз: Платен, 524 USD

 

Sony Vegas Movie Studio+DVD Platinum

Тази програма наистина предлага на домашните потребители почти всичко за създаване, редакция и добавяне на всевъзможни професионални видео ефекти за вашите филми.

Лиценз: Платен: 120 USD

 

Wax

Wax е интересна безплатна програма за видео редакция и специални ефекти. Може да се използва като добавка за доста от професионалните приложения.

Лиценз: Безплатен

 

Windows Movie Maker

За тази програма можете да прочтете повече в нашия форум. Дал съм линк по-горе.

Безплатен (Freeware)

 

ZS4

ZS4 (Zwei-Stein Video Editor) е мощен безплатен мултимедиен редактор. Има вградени повече от 150 видео ефекти и множество възможности. Програмата има версии за MAC и Линукс.

Безплатен (Freeware)

 

Източник: videohelp

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...