zaio Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 (Редактиран) В момента конфигурацията е:Intel Celeron D326 2.5GHzVGA:ATI Radeon 9600ProChipset:VIA P4M800-M7RAM 512MB DDR400Компютъра се ъпгрейдва предимно за игри.Първоначално искам да сменя дъното, видеокартата и рам паметта, а по нататък и процесора с накой двуядрен.Та молбата ми е да ми помогнете и насочите при избора на тези компоненти, защото съм малко бос в тая област.Мога да ви дам само пример някакъв какво горе-долу търся, а вие вече да ми кажете определените модели и по възможност цена.Първоначално ще взема само:VGA:Няма значение дали е NVIDIA или ATI.По възможност да е с 256MB памет - другото не го разбирам.RAM:Поне 1GB - другото не го разбирам.Chipset:Тука пък хич ме няма П.ПДа попитам само ще мога ли да си ползвам сегшната кутия, защото това ще ми спести някой лев.В смисъл като ги купя тия неща да ги сложа на мястото на старите.Благодаря ви предварително.Ако трябва още някакви параметри да кажа, които съм изпуснал да добавя казвайте.П.П2Ето тук като че ли това отговаря на моето търсене товаСамо някой който разбира да го погледне и каже.По точно поста нd Hattamotto.Ако е възможно да се съберем в рамките на 300-350лв. Редактиран Май 12, 2007 от zaio Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokom Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 Можеш да попиташ и самия Hattamotto, обаче - VGA:Няма значение дали е NVIDIA или ATI.По възможност да е с 256MB памет - другото не го разбирам.RAM:Поне 1GB - другото не го разбирам.Chipset:Тука пък хич ме няма -- Ако е възможно да се съберем в рамките на 300-350лв това няма как да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Don_Toni Публикувано Май 13, 2007 Report Share Публикувано Май 13, 2007 (Редактиран) Можеш да попиташ и самия , обаче - това няма как да стане.Защо да не може да стане , аз съм с видеокарта ATI Radeon 9250 с 256 мегабайта, взех я за 89 лева от Мост, преди 2 месеца. Редактиран Май 13, 2007 от Don_Toni Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zaio Публикувано Май 13, 2007 Author Report Share Публикувано Май 13, 2007 (Редактиран) Добре, предложете вие нещо тогава, защото както казах не съм много наясно с тия неща. Редактиран Май 13, 2007 от zaio Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 Не стана ясно какво точно е дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokom Публикувано Май 14, 2007 Report Share Публикувано Май 14, 2007 (Редактиран) Добре, предложете вие нещо тогава, защото както казах не съм много наясно с тия неща.Ето ти дъно, което е готово за следващия ъпгрейд ( на процесора) - евентуално Core2Duo - GB 8I965P-S3 /965P/775, ето ти и много добра Рам памет - 2х512MB DDR II 667 SUPER T, ето и добра видеокарта - MP 7600GS 256 DDR3 ZALMAN - говорим за видеокарта с поддръжка на DirectX 9 и на слот PCI-E , работеща на честоти на ядрото 500 МХц и на паметта 1400 МХц - ( не за отживелица като R9250 , поддържаща DirectX 8 и на AGP слот ). Като става въпрос за чипсет - това означава смяна на дъно, а като ще се сменя дъно, по-добре е такова поддържащо Core2Duo процесор и видеокарта на PCI-E слот. Та , заради това писах ,че е невъзможно подобен ъпгрейд да влезе в 300-350 лв. Редактиран Май 14, 2007 от kokom Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zaio Публикувано Май 14, 2007 Author Report Share Публикувано Май 14, 2007 Ми добре де, това е идеално.Сега плюс-минус педесе лева все ще го преживеем някак си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост