Sunbaby Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 И така преди известно време си инсталирах Линукс Slackware ,но с малко разправия от родителското тяло се наложи да сложа и Win i Linux , ест след това имах малко проблеми с Линукса и тъй като не беше по моите сили да го оправя ...нещо като отказах се ...но стига с предистория та забравих си паролата ,а всички важни снимки са ми там или ако си я спомням ми дава че не е тя ... знам че има начин да вляза и без нея ,бяха ми споменали да махна shadow(като не зная защо ли пипам ?!) някой да ми помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blood Публикувано Май 12, 2007 Report Share Публикувано Май 12, 2007 Ако говориш за root passa, мисля, че това е твоят отговор. Взимате инсталционния диск и стартирате системата от него. Дори и автоматично да ви отоври диалога за инсталция - няма проблем, просто сменете конзолата. Обикновено става със Alt и функционален клавиш (F2,F3). Ако няма стартиран шел, би трябвало да ви показва едно съобщение: "Press Enter to activate the console" или нещо от сорта. След като активирате конзолата, монтирайте / дяла на който се намира дистрибуцията ви (ще използвам hda1 в този пример): mount /dev/hda1 /mnt. След което напишете chroot /mnt. Тази команда ще смени текущата главна директория с /mnt. Напишете passwd и въведете новата си парола. Следва logout, umount /mnt, reboot.Готово! Вече имате нова root парола без да сте преинстлаирали дистрибуцията си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sunbaby Публикувано Май 12, 2007 Author Report Share Публикувано Май 12, 2007 Благодаря ти , тази вечер ще го пробвам това и ще кажа ако съм успяла Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sunbaby Публикувано Май 12, 2007 Author Report Share Публикувано Май 12, 2007 http://i181.photobucket.com/albums/x207/Su...to/IMGP1864.jpg Еми малко ми даде грешка ,всичко беше наред докато не тръгнах да сменям паролата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост