devil_may_cry Публикувано Май 7, 2007 Report Share Публикувано Май 7, 2007 Здравейте! Искам да попитам за означенията по една записвачка... Значи както на всяка записвачка си пише там CD/DVD -+/RW DL и така нататъка... А странен факт е, че на моята отвън не пише DL а като проверих инфото на компа ми видях, че мога да правя Double Layer DVD-та и CD-та... Е открих го една година след като си купих щайгата :blush: :blush: Ама какво да се прави... Въпроса ми е какво означава BL ? Спокойно, не го пише на моята Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 7, 2007 Report Share Публикувано Май 7, 2007 Странно. Къде го срещна това? Да не е в някоя ценова листа на някоя фирма, че те повечето са писани от некадърници и грешки има колкото искаш. Да не говорим за разминаванията в означенията - едно и също нещо се съкращава по различни начини при отделни компоненти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Май 7, 2007 Report Share Публикувано Май 7, 2007 Порових се, но единственото, което ми направи впечатление, че всички DVD на които има BL са черни (BLACK). Меже да е тъпо, но смислен израз или функция на това BL не намерих! Съжалявам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Май 7, 2007 Author Report Share Публикувано Май 7, 2007 Ами видях го върху записвачката на моя приятелка... Компютъра и е от чужбина и в книжката не пише... Поне не сме видели това съкращение... Мислихме си да не е за "labeling" или както се вика там за принтиране директно върху дискове... Щото има инсталирана такава програма... Само дето колкото и да се мисля за това "ВL" нищо не ми идва на ум... А както казах на моята даже и не и пише отвън че е с "DL". А го пише точно след всичките тези CD/DVD...RW-+.>DL и след това цапнато едно BL... Ако някой знае може да каже Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 7, 2007 Report Share Публикувано Май 7, 2007 Кажи модела на записвачката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Май 7, 2007 Report Share Публикувано Май 7, 2007 Имам спомен за такива маркировки на Plextor, дано не бъркам.Например: PX-760A/SW-BLИначе е: Plextor PX-760A - DVD±RW (±R DL) drive - IDE Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
devil_may_cry Публикувано Май 8, 2007 Author Report Share Публикувано Май 8, 2007 Тъй като записвачката не е моя трябва да попитам за модела... Иначе надписчето съдържащо BL е факт... Видях го с очите си А това SW-BL какво означава? Простете невежеството ми... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Май 9, 2007 Report Share Публикувано Май 9, 2007 Според мен черно (за преден панел).SWarz (D, не съм сигурен за правописа) = BLack (EN) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост