Nicky Публикувано Май 1, 2007 Report Share Публикувано Май 1, 2007 Има няколко начина за създаване на стартиращи (boot) дискове за NT базираните операционни системи на Microsoft (Windows XP, 2003, 2000), но според мен, предложеният в настоящето ръководство метод е един от най-лесните. За начало трябва да свалим програмата CDImage GUI, която може да намерите в нашия каталог тук. Стартираме сваленото ехе, което е саморазархивиращ се архив и избираме място, където файловете да се разархивират (в настоящата статия ще използваме C:\CDIMAGE). След като сме готови, навигираме до избраната директория и стартираме програмата (cdimagegui.exe). Посреща ни следният екран:http://pics.softvisia.com/design/pics/3550/startup.pngВ полето, означено с 3, въвеждаме пътя, където се намират файловете на инсталацията (папката, която съдържа папката I386), а в полето 4 мястото, където искаме да бъде записано създаденото ISO изображение на диск. Продължаваме напред и щракваме върху Configuration (5), и след това върху Boot (6)http://pics.softvisia.com/design/pics/3550/configuration1.pngТази стъпка се налага да бъде направено само ако програмата не е инсталирана в C:\CDIMAGE. Ако случаят е такъв, в поле 7 въведете правилния път до boot.img (обикновено се намира в една папка с cdimagegui.exe) След като сме готови и с това натискаме Creation (8), който се намира горе, вдясноhttp://pics.softvisia.com/design/pics/3550/configuration2.pngВ полето означено с 9, можете да въведете желаното име за кръщаване на диска. След като сме избрали името, натискаме Creation (10), който се намира влявоhttp://pics.softvisia.com/design/pics/3550/creation.pngи единствено ни остава да натиснем Start Image Creation (11), и да изчакаме докато процесът завърши. Резултатът е създаването на образ на стартиращ диск в ISO формат, който можем по-късно да запишем, чрез някоя програма за записване на дискове (като Nero), като изберем да запишем disk image (образ на диск), а не да запишем на диска самия ISO файл. Реално погледнато, при първото стартиране на програмата се налага да се направят някои настройки, което удължава процеса. При повторно ползване се налага единствено да се избере къде са файловете на инсталацията, къде да се запише ISO-то, какво да бъде името на образа на диска и да се натисне бутона Start Image Creation. Статията и снимковият материал са собственост на Nicky - Николай Стоянов. Забранено е разпространяването и/или модифицирането на статията, части от нея или на снимковия материал без изричното съгласие на автора. Всички ©, ® и ™ са собственост на притежаващите ги фирми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kraknamasa Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Тази папка която я посочи в началото аз я нямам на свалените от нета версии имам само ISO фаил и толкова Какво да правя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Изтегли програмата от нашия каталог и я сложи в папка CDIMAGE (която предварително ще създадеш в главната директория на С устройство) - http://www.softvisia.com/download.php?view.981 (оправих даунлоуда и вече файла се тегли свободно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kraknamasa Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Нямах предвид тази папка а тази I386 нея каде да я търся като има мсамо ISO от нета Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Изтегли ISOBuster и търси папка I386 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kraknamasa Публикувано Август 21, 2007 Report Share Публикувано Август 21, 2007 Ако запиша Wina Като DATA или IMG фаил в нерото и в BIOS напраня първо да да отваря от СД ще мога ли да го използвам за инстарация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kraknamasa Публикувано Август 22, 2007 Report Share Публикувано Август 22, 2007 Вчера си записах оште един УИН пак като дата ще бъде ли бутващ и дали същото се отнася за ЛИНУКС Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
black hawk Публикувано Септември 25, 2007 Report Share Публикувано Септември 25, 2007 Само да уточня, че линковете за даунлоад на CDImage GUI са неактивни или само при мен е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 25, 2007 Report Share Публикувано Септември 25, 2007 Вече трябва да е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Blckbird Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Имам нужда от помощ. Това boot.img го няма там, където е посочено в инструкцията. Не знам и къде да го търся. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Имам нужда от помощ. Това boot.img го няма там, където е посочено в инструкцията. Не знам и къде да го търся. Boot.img се намира в папката, в която е изпълнимият файл на приложението. В текстовото поле на страницата Boot трябва да въведеш пътя до файла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lemmark Публикувано Януари 28, 2008 Report Share Публикувано Януари 28, 2008 колко е продалжителността за създаване на исо Фаила защото при мен за 5-6 секунди и ми изписа на 100% а големината на фаилае 84КВ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2008 колко е продалжителността за създаване на исо Фаила защото при мен за 5-6 секунди и ми изписа на 100% а големината на фаилае 84КВНе е нормално, пише ли нещо в лога? Имаш ли достатъчно място на твърдия диск? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 31, 2008 Report Share Публикувано Януари 31, 2008 Мога ли да използвам диска, по начина, по който става и с дискета? Най-напред: "Advanced Bios Features""1st Boot Device [CD ROM]""2nd Boot Device [HARD DISK]" а след това, кото сложа диска в механиката напиша командата "format c: /q", ще форматира ли дяла? П.П. При мен тази команда, никога не съм успял да я изпълня. Изписва някаква грешка, която сега не си спомням, но в най скоро време ще посна една снимка, защото съм решил да преинсталирам Уиндоуса, а знам, че така е най сигурния начин за изтриване на целия дял С. Когато съм го правил от инсталиращия диск с Уиндоуса, все нещо остава, някакви настройки и т.н.И още нещо - мога ли да използвам CD-RW? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ранко Публикувано Март 9, 2011 Report Share Публикувано Март 9, 2011 Програмата е чудесна, ползвам я отдавна, но само на мен ли ми прави въртели. Както си работи добре и почва да дава грешки и нейска да създава стартиращи дискове, ето за какво говоря: http://prikachi.com/images/101/3073101L.jpg Само да попълня пак, че работя с програмата отдавна и не съм начинаещ, знам че проблема не е от мен, а е от програмата. Нещо се прецаква, и като се прецаква, колкото и пъти да посочвам "boot.img" и пътя до файла не става никак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост