Jump to content

Проблем с Disk boot failure, insert system disk...


Препоръчан пост

Има ли оправия с това. Комшията ми има много стар компютър, не ме питайте само конфигурацията, защото не я знам. Няма и как да я проверя. Не съм работил никога с Уиндоус 95, и биоса е по различен. Какво ще рече, че харда е изгорял ли. Слагам някакъв диск уж, но резултат няма. Помогнете ако имате решение по въпроса. Никакъв Уиндоус не се зарежда, само отначало, ала-бала и, това прекрасно съобщение.
Link to comment
Сподели другаде

По някаква причина му се е скапал boot сектора на харда и явно то е първото устройство, от което се опитва да се зареди операционна система. За всеки случай провери в BIOS-а каква е поредността на устройствата за boot-ване и я промени ако трябва първо да е флопито, а после харда, ръчкай стартово флопи за DOS и преинсталирате Windows. :)
Link to comment
Сподели другаде

Добре, възможно ли е да няма опция за буутване в биоса. Съвсем сериозно, аз не намерих никъде, тази опция, която я има при '98 и ХР (първо да е еди кое си, второ...). По принцип това съобщение не означава ли, че харда е изгорял или че не става за нищо.
Link to comment
Сподели другаде

Опцията за boot-ване няма нищо общо с операционните системи, тя си зависи от BIOS-а. Това съобщение далеч не значи, че хард дискът е изгорял. Ако искате да тествате, можеш да го свържеш като Slave към твоя компютър и да провериш.
Link to comment
Сподели другаде

Ако хард дискът е наред, нагласяш първо boot-ващо устройство да е флопито, а второ - харда, пъхаш стартово флопи с DOS и правите опит за надграждане или преинсталация на Windows.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...