Jump to content

Проблем с Creative SBS 580 5.1 retail


Препоръчан пост

Всъщност проблемът не е толкова в колонките (Creative SBS 580 5.1 retail), колкото там, че нито ДВДто ми, нито лаптопа (acer) имат достатъчно аудио входове/изходи, за да я поддържат. За дВД ми казаха, че има начин, но за лаптопа предполагам, че трбва нова аудио карта, която да поддържа 5 канален звук. Всъщност лаптопа има само един аудио изход, и съответно работят само две от колонките, а кабелът, който излиза от буфера има три. Въпросът ми е кое е по-удачно, да си взема външна аудио карта или да си сменя тази в лаптопа, ако е възможно.
Link to comment
Сподели другаде

Нормално е DVD плеърът да няма нужните жакове за свързване, защото все пак са в различни пазарни сегменти. Лаптопът ти най-вероятно ще има 3 жака - изход към колонки (зелен), стерео вход (син) и вход за микрофон (червен/розов). По принцип е редно дадена многоканална звукова карта да има отделни жакове за всеки канал от 6-те канала (5.1) и допълнително стерео вход и вход за микрофон. Някои производители спестяват средства и поставят само 3 жака, като двата входа изпълняват и функцията на изходи ако се настроят така. Кажи каква ти е звуковата карта или какъв е модела на лаптопа, за да знаем със сигурност. Смяната на звуковата карта надали ще е възможно, но винаги можеш да свържеш външна карта към USB.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, Night_Raven.

Лаптопът е модел Acer Aspire 1690 series 1692WLMi

Жаковете са така, както ги описваш (с изключение на това че са един и същ цвят)

 

Other components: Sound Card; Wi-Fi; 3x USB 2.0; TV Out; PCMCIA слот; Card Reader; IEEE1394 FireWire; VGA (D-Sub); RJ-11; RJ-45; Microphone; Line-in; S/PDIF Out;

 

Предполагам няма да има възможност за подмяна на аудиото. Честно казано не съм срещал външни аудио карти и не знам към каква да се насоча.

:(

 

Пиша от негово име, не че използвам два различни юзера :)

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

От оскъдната информация в нета оставам с впечатление, че картата не е многоканалана. И все пак не е зле да се пусне и един EVEREST. Иначе външни звукови карти се намират на USB по различните фирми. На Creative например са добри.
Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че е двуканална. Ето инфо от евереста:

Conexant Cx20468 @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [b-2]

 

Би ми препоръчал една външна звукова карта за тези колонки, по възможност до 100 лв.

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

Zalman определено имат добри продукти, но аудио сферата не им е от силните страни. Тях ги бива повече в охлаждане, кутии и захранвания. В случая Zlaman-ската карта наистина е по-евтина, но е малко или много компромис с качеството. Creative е определено по-добрият избор от тази гледна точка, а и с модифициран драйвер на kX Project или NGO, вместо официалния, нещата изглеждат още по-добре в полза на Creative.
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Има един проблем. Работят ми само две от колонките, при опит да вържа колонките (creative 5.1) Към компа чрез външната карта (Creative Sound Blaster Live! 24bit USB). Тези, които се водят front работят всъщност. Вързал съм всичко според упътването, инсталирал съм драйвърите и софтуера за Creative Sound Blaster Live! 24bit USB, но пак не се получава.

:crosseyes1:;(

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

При опит да вържа Creative SBS 580 5.1 retail към конпютър (ACER notebook Aspire 1690) чрез външна аудио карта (reative Sound Blaster Live! 24bit ), работят ми само две от колонките. Само тези, които се водят front. Вързал съм всичко според упътването, инсталирал съм драйвърите и софтуера за Creative Sound Blaster Live! 24bit USB, сменях кабели и прочие, но пак не се получава. Става дума при гледане на ДВД (което има 5.1) и мп3ки.

 

И още едно въпросче, как се вързва това чудо към ДВД с ето такива букси:

http://img512.imageshack.us/img512/6972/dvdbuksizl8.jpg

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

От това, което се вижда на снимката имаш коаксиален вход или изход. Ако е вход, и звуковата карта има такъв изход, значи ще можеш да ги свържеш. В противен случай ти остава само стерео връзка.
Link to comment
Сподели другаде

Аз пък имам селдният проблем ! дъното ми имам вградена соунд карта 7+1 или 5+1 не мога да ги различа та имам следният проблем излизат 3 кабела от буфера -> зелен, жълт и черен ! В соунда ми има следните дупки :

ОТГОРЕ - жълта, черна, сива

ОТДОЛО - червена, зелена, синя

 

Нареждам кабелите по цветове както са на дупките така и на кабелите - всичко работи с изклиу4ение на задните гожорители които са Rear Right и Rear Left !

Ако надредя кабелите само от горната страна субуфера не работи не6то !

Незнам какво трябва да направя ако някой има идея да пише !

 

Благодаря ви !

Link to comment
Сподели другаде

От описанието ти излиза, че имаш 7.1 канална звукова карта (ако искаш да е сигурно, кажи модела на дъното).

Ето и всеки жак за какво е:

отгоре:

- жълт (оранжев) - централен/събуфър;

- черен - задните говорители;

- сив - другите задни (които надали някога ще се обадят);

отдолу:

- червен - микрофон;

- зелен - предните говорители;

- син - стерео вход.

 

Поне според цветовете така би трябвало да са. За да си сигурен провери в книжката например.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...