Jump to content

Търся програма, която да ме буди


Препоръчан пост

Трябва ми будилник за компютър така да действа , че като изгася компютъра на сутртинта да се включи сам и да ми пусне песен която аз съм избрал.
Link to comment
Сподели другаде

Това зависи от възможностите на дънната платка и захранването; виж в настройките на BIOS дали имаш такава настройка или кажи модела на дънната платка, за да проверим.
Link to comment
Сподели другаде

В упътването за дъното не намерих настройка за автоматично стартиране и мисля, че няма да може да се настрои за автоматично включване с помощта само на софтуер.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Стига глупости. Компа може да се стартира сам, ако си му го задал от биоса. Дори и доста старите дъна могат. Примерно от 1998. Следкато ти се стартира по време и дата зададени от тебе в биоса, познайте стартира се и ОС-а и след него и програмите, които се стартират с включване на операционната система. При Windows част от тях са под формата на shortcut намиращ се в Start MenuProgramsStartup та като се стартира Windowsa се стартира и всичко в папката Startup. Съответно пъхате в тая папка плейлиста на winamp с вашите хеви меатал песни за събуждане, изгасяте компа и ако биоса ви бачка като хората трябва да ви запали компа на другия ден и след това да стартира плейлистата и готово. Само не забравяйте да си оставите колоните включени :)

 

Иначе имам проблем при условие че компа е вече пуснат. Тогава трябва програма за Scheduled Tasks която да пуска дадена програма в дадено време, обаче на нас ни трябва да пуска файл а не програма иначе плейера няма сам да се пусне да свири все пак. Аз до сега успях да намеря само такива които действат, но пускат само .ехе тоест не могат да стартират файл а точно такава ми трябва. Моля ако някой знае такава да даде линк.

 

Някъкъв китайски радиобудилник няма ли за теб?

Не мисля че му помагаш много. Моя китайски будилник до сега не е успявал да ме събуди много много. А вече и не звани даже. А и за какво хората вече минават на двуядрени процесори освен да си ползват компа за будилник. А и наистина с яко надута музика няма как да не се събудиш, ако не компа то съседите ти ще те събудят.

Link to comment
Сподели другаде

Кога дойде, кога почна и да спамиш. :bored: :crazy:

Ми на въпроса ти, той е малко реторичен>

1.

При условие, че не си видял профила ми, погледни долу в ляво и ще видиш

------------

Dakan

Статистика

Регистриран: 7 June 2007

------------

Мисля че това сам си го видял и не е нужно от неща от рода "кой си ти и от къде идеш" моля.

Като гледам ти си тук от 7 June 2006 еми браво, това е почти една казарма време. И все пак не знам какво значение има това кога си се регистрирал, вероятно очакваш първо да чета 2-3 месеца само и чак след това да почна да поствам нека ти припомня, че не е нужно да си изчел всичко, а това за което става въпрос в дадения пост и не виждам твоето решение на въпроса с будилника-компютър, сигурен съм че имаш по-добро от китайски бодилник. Аз поне си мислех че се шегуваш с това предложение.

 

2.

Не знам защо си мислиш че спамя, не съм ти предлагал да купуваш нещо, нито съм писал безразборни глупости. Мисля че решението ми за проблема в поста е доста лесно и разбираемо, ако изключим настройките на биоса за автоматично включване, които са за всеки различни и няма как да знам какъв биос има човека. Та обясни ми моля те, защо си мислиш че спамвам и какво точно разбираш под спам изобщо?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...