Jump to content

Ревю: AviScreen Classic - Уловете точния кадър


Препоръчан пост

AviScreen Classic 1.3

Уловете точния кадър

http://pics.softvisia.com/design/pics/3486/3486-1.png

 

AviScreen Classic е приложение, с което лесно бихте записали всичко случващо се по работното работното ви поле. Всъщност добрата новина е,че освен изображения с програмата могат да се записват и действия ви по екрана под формата на видеофайлове с разширение .avi . По този начин лесно се създават видеоуроци или ефектни интерактивни презентации като се набляга върху точно определен елемент, показван на екрана. Ако пък сте запалени геймър и използвате голяма част от времето си за забавни игри, може да записвате своите виртуални преживявания и да ги споделите по-късно с приятели. По-важното обаче е, че независимо каква е ситуацията, в която използвате приложението, си спестявате много усилия и дълги обяснения, защото AviScreen Classic запомня всяко ваше движение.

 

Работа с програмата

 

След инсталацията си AviScreen се настанява в системния трей и очаква в готовност всяка команда,която ще й зададете. Интерфейсът е изключително опростен и едва ли някой ще има затруднения. Всичко необходимо за работа с програмата е събрано в пет менюта, които са отделни едно от друго под формата на табове в основния прозорец.

 

В първото - Capture Area,трябва да зададете размерите на областта, която искате AviScreen да наблюдава и съответно да запази всички промени в нея под формата на екранна снимка или видеофайл. Имате пет предварително дефинирани стандартни размера за площта на запис (240 x 160, 320 x 240, 480 x 360, 640 x 480), като може да задавате и изцяло произволни области или точно определен елемент. Всеки избор се активира с бутона Set, след което трябва да наместите рамката на програмата около обекта или мястото, които ще снимате.

За да активирате т.нар. функция "Следвай курсора" е нужно да маркирате отметките пред "Follow the cursor mode" в настоящото меню. Използвайки този режим, създавате видео, покриващо всички действия на мишката.

В следващото меню - Short-Cut, трябва да зададете бързи клавиши комбинации за всяко действие, което ще извършвате с програмата. От таба Video е необходимо да посочите метода на компресия, използван във видеото, което ще заснеме AviScreen. Така се определят също броят на кадрите и времето за закъснение (отложен старт). Ако решите да правите само екранни снимки трябва да зададете формата и качеството на изходния файл от менюто Pictures. Поддържаните от AviScreen формати са .gif, .jpeg и .bmp.

И накрая остана само да посочите директория, в която да се съхраняват готовите файлове. Това може да направите в последното меню - Folder.

 

Заключение

Дори да не ви се налага всеки ден да подготвяте презентации или видеоуроци, но пък за сметка на това често използвате клавиша "Print Screen" на клавиатурата като мен, тогава със сигорност ще оцените подобаващо тази изключителна полезна програма. Свободата, с която човек разполага, докато работите с приложението, е повече от завидна. И всичко това е напълно безплатно и събрано в по-малко от 1 MB, като се поддържа от OC Windows 95/98/ME/2000/NT/XP/2003.

 

http://www.picsbg.com/uploads/8646060d91.gif Лиценз: Free

 

http://www.picsbg.com/uploads/a07d36aa8c.jpg Официална страница: www.bobyte.com

 

http://www.picsbg.com/uploads/17fe7194c4.jpg Линк за изтегляне: AviScreen Classic

Автор: Списание Software & Hardware

Редактиран от mireto
Link to comment
Сподели другаде

Мерси за Ревюто. На мене лично ми хареса и то и самата програма. :)

Няма защо.

 

Смятах първо да пусна тема с която да се представя тъй като съм нов,но реших да пусна тези две ревюта поне да бъда с нещо полезен. :peace:

 

(Ревю:Process Guard)

Редактиран от AleksofT
Link to comment
Сподели другаде

Смятах първо да пусна тема с която да се представя тъй като съм нов,но реших да пусна тези две ревюта поне да бъда с нещо полезен. :peace:

Ами, добре дошъл. ;) Иначе то едното не пречи на другото. Има и такава темичка - Сваляме маските. :egyptian:

Link to comment
Сподели другаде

Поздравления за Ревюто :thumbsup: .Реших да тествам програмката, но нещо не се получи както трябва това
Ако пък сте запалени геймър и използвате голяма част от времето си за забавни игри, може да записвате своите виртуални преживявания и да ги споделите по-късно с приятели.
при мен.В смисъл, полученото клипче като го посна през даден плеар "цепи като за световно".Някаква идея? Редактиран от black hawk
Link to comment
Сподели другаде

Причините може да са много.Може да е от играта (например при играта F.E.A.R. също не става и много засича),също така зависи в какъв размер си пуснал да се снима.Експериментирай в различните размери,това е моя съвет и виж при кой размер е най-хубаво качеството.
Link to comment
Сподели другаде

  • 6 years later...

Хубаво е ревюто. Също така искам да препоръчам подобна програма, само че изцяло онлайн: http://www.screencast-o-matic.com/

 - има и безплатна версия, която върши чудесна работа.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...