Jump to content

Необясним проблем с памет


Препоръчан пост

Здравейте. Излезе ми супер проблем с паметта. Имам 512мб RAM DDR 400, купих си сега една 128мб RAM DDR 256. Отчита ми, че имам 640 мб, обаче не зарежда Windows-а, стои само някаква чертичка и мига (това става ако сами вкарани usb-итата, кард рийдър, камера...). Когато ги махна зарежда. Какво мога да направя, много ви моля да ми кажете.
Link to comment
Сподели другаде

Пусни един Еверест и разгледай таймингите на двете памети - възможно е по-голямата памет да не може да работи с таймингите на втората, а цялата система в момента работи със скоростта на по-бавната втора памет ( 128 МБ). Ако е така, опитай в Биос да въведеш ръчно таймингите на по-бавната памет. Ако пак не тръгне, трябва да я смениш с нещо по-модерно и по-бързо (имам предвид - 128 МБ Рам памет). Редактиран от kokom
Link to comment
Сподели другаде

Имам два слота. На единия е тази 512, а на другия 128. С ''Еверест'', не ги показва по отделно, а заедно. Общо 639, 396 заето, 249 свободно. Каква чистота е, незная.
Link to comment
Сподели другаде

Опитай с CPU-Z 1.39 да видиш честотата на новата памет на страница SPD в програмата. Може би дъното нещо не се разбира добре с двете банки едновременно и се получава леко конфликтче. Опитай само с новата банка да заредиш. Настройки в BIOS-а обикновено не са нужни, но все пак кажи какво е дъното.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...