coojoe_213 Публикувано Април 9, 2007 Report Share Публикувано Април 9, 2007 Здравейте. Излезе ми супер проблем с паметта. Имам 512мб RAM DDR 400, купих си сега една 128мб RAM DDR 256. Отчита ми, че имам 640 мб, обаче не зарежда Windows-а, стои само някаква чертичка и мига (това става ако сами вкарани usb-итата, кард рийдър, камера...). Когато ги махна зарежда. Какво мога да направя, много ви моля да ми кажете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2007 Report Share Публикувано Април 9, 2007 купих си сега една 128мб рам ddr 256.Това не го разбрах много добре. А ако си без тази новата банка RAM зарежда ли при включени USB устройства? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Април 9, 2007 Author Report Share Публикувано Април 9, 2007 Да, когато я махна, тази новата от 128мб, няма никакъв проблем. Възможно ли е да има нещо от БИОСА, да се донастройва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2007 Report Share Публикувано Април 9, 2007 Не разбрах другата банка на каква честота е. Опитай само с нея или да я изместиш на друг DIMM слот. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokom Публикувано Април 9, 2007 Report Share Публикувано Април 9, 2007 (Редактиран) Пусни един Еверест и разгледай таймингите на двете памети - възможно е по-голямата памет да не може да работи с таймингите на втората, а цялата система в момента работи със скоростта на по-бавната втора памет ( 128 МБ). Ако е така, опитай в Биос да въведеш ръчно таймингите на по-бавната памет. Ако пак не тръгне, трябва да я смениш с нещо по-модерно и по-бързо (имам предвид - 128 МБ Рам памет). Редактиран Април 9, 2007 от kokom Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Април 9, 2007 Author Report Share Публикувано Април 9, 2007 Имам два слота. На единия е тази 512, а на другия 128. С ''Еверест'', не ги показва по отделно, а заедно. Общо 639, 396 заето, 249 свободно. Каква чистота е, незная. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2007 Report Share Публикувано Април 9, 2007 Опитай с CPU-Z 1.39 да видиш честотата на новата памет на страница SPD в програмата. Може би дъното нещо не се разбира добре с двете банки едновременно и се получава леко конфликтче. Опитай само с новата банка да заредиш. Настройки в BIOS-а обикновено не са нужни, но все пак кажи какво е дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост