Jump to content

Връзка между два компютъра


Препоръчан пост

Пуснах тази тема, защото, нито аз, нито някой от моите познати можа да ми отговори на следния въпрос. Мога ли от моя компютър да вляза, в другия си компютър. Разтоянието между двата е по-малко от 1 метър. Целта ми е да мога да копирам даден файл от единия, и да го поставям на другия. Има ли начин, първо без интернет да стане това нещо, и ако е ''да'',ако можете малко да ми обясните.
Link to comment
Сподели другаде

Night Raven здравей. Явно не съм описал точно, какво искам да направя. Целта ми е такава: искам от единия си компютър, в който имам много музика, най-различни филми, документи, реферати..., да си ги качам на другия компютър, да мога да си влизам във всички дялове от единия, в другия, да копирам, да поставям. Прочетох темата, но точно нея тема и още една съм ги чел по 10-15 пъти и преди. Не виждам какво може да ми помогне от тях. Аз имам интернет връзка между двата, но какво от това. Не мога да вляза в единия, или другия помежду си. Имали начин. Наистина много ме вълнува да направя това, което описах горе, стига да има начин.
Link to comment
Сподели другаде

Казваш, че има интернет и на двата, а в заглавието пише "без интернет". Аз ли нещо не разбирам?

През интернет можеш да изградиш LAN мрежа с помощта на Hamachi и по нея да си споделяте каквото искате. Това разбира се ще си е ограничено от интернет връзката. Двата компютъра могат да се свържат директно посредством LAN кабел, но вече явно се използват мрежовите карти за интернет. В такъв случай може да се свържат двата компа в мрежа и единия да е основен и да подава интернет на другия. Втори вариант е да ползваш рутер.

Link to comment
Сподели другаде

Не е нужно да спорим. Просто ме интересува някакси да има начин да си прониквам в компютрите. Няма значение по какъв начин.

Не виждам къде има спор. Обясних ти начините, а ти продължаваш да повтаряш едно и също. Не знам какво повече да кажа при това положение.

Link to comment
Сподели другаде

Те са включени в мрежата, обаче не мога да си вляза в локания диск на другия компютър, тъй като незная как.

Прочете ли поста ми по-горе в тази тема и направил ли си точно както е описано в мнението на Night_Raven и моето в край на дадената тема?

Link to comment
Сподели другаде

Те са включени в мрежата, обаче не мога да си вляза в локания диск на другия компютър, тъй като незная как.

Започвам да си мисля, че ти самият не си наясно какво точно имаш. Трябваше да кажеш, че вече са свързани в мрежа. Просто сподели (share) дяла на единия компютър: десен клик -> Sharing and Security... и слагаш отметка на Share this folder on the network, а ако искаш да можеш и да променяш файлов там, слагаш и на Allow network users to change my files. Ако няма отметки там, просто кликни върху линка текст, който мисля, че беше нещо като I understand the risks... и избери Just enable file sharing (или нещо такова).

Link to comment
Сподели другаде

Я не му давайте акъл да шерва всичко че някое идиотче от локала ще бастиса всичко. Шерни си САМО по една папка и в нея слагай това, което ще обменяш. Или по ftp. И слагай пароли. :pissed:
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Благодаря ви, но нищо не разбрах от всичко това! Какво е значението, една папка или няколко да са шернати. Аз просто искам да си вляза в другия копм. Редактиран от coojoe_213
Link to comment
Сподели другаде

Има значение, защото когато споделиш само една папка и зададеш кой може да влиза в нея, тогава ще си доста по-защитен, отколкото ако споделиш целия си компютър. Ако направиш второто, всеки ще може да влезе в компютъра ти и да си прави каквото иска.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...