Jump to content

Ръководство: Как да излъчваме през SKYPE видео, снимки или десктопа си в реално време


Препоръчан пост

Това е един от начините да се предава видео или поредица от снимки

или просто какво се прави на десктопа. Всичко това само с няколко клика, една малка програмка Broadcaster StudioPRO и SKYPE разбира се. Предполагам футболните запалянковци вече потриват ръце. Разбира се, че така може да се предава на стрийм футболен мач например. Вече не е нужно нито да се изпратят любимите снимки на някого за да ги види, нито да се качват по сървъри до които имат достъп всички.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/002.png

 

1. Пускане на стрийма

 

2. Видео каптуриране

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/003.png

 

Оттук се избира устройството от което ще се приеме сигнала.

 

3. Избор на начина на каптуриране (част по избор (напр. се избира големина на прозореца и форма и се поставя на желаното място за каптура), скрол прозорец (напр. за браузъри), целият десктоп). Мисля, че тук е мястото да поясня, че понятието каптуриране не значи задължително запис. Смисъла на това понятие е фиксиране, а дали ще се записва фиксираното това е друга тема.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/004.png

 

4. Прозорец за избор на съдържанието за излъчване (снимки или видео).

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/005.png

 

Избират се файловете които ще бъдат излъчвани впоследствие. Това може да са снимки или изображения, които ще се редуват последователно във вид на Slideshow или един или няколко видео файла. Могат да се подредят в желаната от нас последователност.

 

5. Други настройки.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/006.png

 

След като приемем излъченото видео от другия абонат можем да изберем начина за визуализиране. по същия начин както правим това когато получаваме сигнал от уеб камерата на друг абонат.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/008.png

 

 

Естествено можем да променим изгледа на това, което приемаме .

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/009.png

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/video2gif.gif

 

Нека не забравяме, че е нужно да се зададе на SKYPE, че трябва да ползва Broadcaster StudioPro

Инструменти -> Настройки...

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/3349/007.png

 

Всеки сам може да прецени, колко полезно може да бъде това. Аз например изгледах един мач преди няколко дни. После изгледах огромно количество снимки от една сватба.

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Pantockrator,едно голямо благодарско за това ръководство! :bravo: Имам един въпрос.След като направя даден Stream и го запиша,като го пусна през даден плеър,картината е доста размазана.Има ли начин да се оправи,да се вижда по чиста картина?
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Един от начините за по - добро качество е Unyte 2.1 , който го има и като плъгин в Скайп. Все още е бета версия, но качеството е в пъти по- добро. Картината от BSPlayer обаче не можа да се види от приемащия, което според мен се дължи на кодека който ползва Unyte 2.1,а субтитрите - без проблем. Има опция, кое точно да се шерва (напр. браузъра и плеъра само - тогава останалите апликации остават невидими за другите (нешернати) егати и думата).

Ще се радвам да чуя мнения на хора ползвали програмата.

Link to comment
Сподели другаде

Много добра програма. Мисля, че ще ми свърши много работа. Обаче имам проблем. Като заредя снимките, които искам да се гледат и ги пусна като слейдшоу екранът си остава черен. Дори и аз не ги виждам. Къде може да е проблема ?

 

http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/brcast01.gif

Редактиран от vesodimov
Link to comment
Сподели другаде

Друг начин да постигнем това е използвенето на Unyte 2.1. Дори мога да кажа, че резултата е по добър отколкото с Broadcaster StudioPro.

След като си свалим и инсталираме програмата е много лесно да изберем апликация, която ще шерваме. Може да изберем всички, включително и десктопа, а може и да изберерем една или няколко такива.

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/broadcaster/001.GIF

 

След като конфигурираме какво ще стриймваме натискаме бутона http://www.softvisia.com/users/pantockrator/broadcaster/002.GIF и избираме до 4 абоната, които ще виждат това което ще излъчим.

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/broadcaster/003.GIF

 

За да изпратим линк към страницата, в която ще се визуализира съдържанието натискаме бутона Invite . Самият код за линка можем да видим, като кликнем върху Copy Join Link от Menu горе вдясно. Така ще може да го пратим и чрез друга програма освен SKYPE. Ако пък искаме да пратим по имейл - може да използваме Email Join Link .

Съобщението, което ще получи потребител в SKYPE ще бъде това:

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/broadcaster/004.GIF

 

Виждаме и заветният линк, към апликацията.

След броени секунди се визуализира това което сме избрали предварително.

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/broadcaster/005.GIF

 

ВНИМАНИЕ!

Този който ще гледа стрийма може да няма инсталиран плъгина Unyte 2.1, но браузъра му задължително трябва да подържа JAVA Platform, както и да е позвелено стартирането им.

Редактиран от Pantockrator
Link to comment
Сподели другаде

Пробвах и Unyte . Резултат: ако на екрана извадя снимка отсрещният абонат вижда снимката, но с много лошо качество. Освен това не успях да накарам програмата да ми шерва работния плот. Възможно и да става въпрос за допълнителни настройки, но ... Всъщност сега се сещам, че в началото ме пита дали да шерва всичко, или избраното от мен. И аз избрах второто. Явно е за това. Пуснах един филм, но отсреща се е чувал само звук.

За сега това.

Link to comment
Сподели другаде

Това за филма и при мен се получи, но съм убеден, че е от кодека който ползва програмата. Явно там се получава бъг. Това че субтитрите си излизаха нормално и имаше звук, а картината я нямаше ме навежда на тези мисли. Иначе лошота качество на снимката не знам защо се е получило. При мен беше перфектно изображение. На скрийншота не се вижда толкова добре, защото резолюцията явно не е същата.
Link to comment
Сподели другаде

Ми значи аз се свързах с Милен в резултат на което той виждаше на своя екран това, което правя аз на моя. До тук - добре. Но отворих една папка със снимки и цъкнах върху една от тях. При мен се вижда нормално, но при него качеството е ужасно. Нещо от рода на това ако гледаш качествена снимка на много стар компютър без допълнителна видо карта. И ми е интересно как може да се реши проблема.

Допадна ми това, че на отсрещния потребител може да му се дадат права да управлява твоята мишка. Това е добро, ако имаш някакъв проблем, а не знаеш точно как да го решиш. А отсрещния знае.

В заключение: ако си реша проблема с качеството на предаваната снимка - програмата остава.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...