Jump to content

Няколко въпроса за уеб дизайн


Препоръчан пост

Искам да попитам как и кой може да ми хоства сайта, в смисъл задължително ли трябва да е с реално ИП

2. какво означава хипер връзки и как да ги направя

3. и как да направя тази FTP програма, за да прехвърля файловете в хоста. И видях в друга тема, че имало и сайтове хостове, ако някой знае нещо по въпросите ми да ми помогне

4. и как да прехвърля фойловете към хоста чрез FTP програма

(от тези въпроси се разбира че сега се уча и не разбирам много)

Редактиран от Tragedy
Link to comment
Сподели другаде

Като за начало ти препоръчвам да ползваш за хостинг hit.bg, това с реалните IPта и т.н го остави настрана.

 

2. Хипервръзка представлява линк, който води към друга страница от същия сайт или от друг сайт. Тагът за хиперлинк в html е <а>, а неговият основен атрибут е href. Тоест, за да направиш линк в сайта си трябва само да напишеш <a href="http://softvisia.com">Това е линк към SoftVisia</a>. Текстът, който е ограден от тага се изобразява в страницата и като се натисне на него се отива в страницата, към която сочи връзката. Хипервръзка към емайл адрес се задава по следния начин: <a href="mailto:my@email.com">Пишете ми</a>

 

3, 4. За FTP програма мога да ти препоръчам CuteFTP, а ето и една тема, която може да ти е полезна: http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=2153

Link to comment
Сподели другаде

А ако можеш би ли ми казал как примерно да направя хипер връзка към е-майла, смисъл да ми се праща информациа към е-майла, и как да направя редчета като тези на потребител и парола, но само примерно, няма да е за потребител или за парола :)
Link to comment
Сподели другаде

Хипервръзка към емайл адрес се задава по следния начин: <a href="mailto:my@email.com">Пишете ми</a>

 

Редчетата за потребител и парола представляват части от формуляри. По-точно текстови полета. Тагът за тях е <input type="text" name="ime" /> Сложен във формата, както си трябва, изглежда така:

<form method="GET" action="lala.php">

<input type="text" name="ime" />

</form>

Link to comment
Сподели другаде

Имам само един последен въпрос. За да ми пишат към мейла, трябва да имат Outlook. Как да го направя, да ми се праща дирекно към майла, смисъл това, което ще го пишат на мястото уж за потребител, след като натиснат да ми се праща, да ми се изпрати, но без отделни програми. Малко съм объркана, но ми трябва след като напишат нещо в квадратчето, след натискането на "Изпрати", да ми се прати дирекно. Дано сте ме разбрали, за да ми помогнете.
Link to comment
Сподели другаде

Мерси много за съветите и относно правописа, ще обърна голямо внимание.

Сега поредния ми въпрос: Ако някои знае web hosting-и, моля да ги напише, но ми трябва да поддържа и .php файлове. Дано можете да ми помогнете :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, ползвам PHP hosting безплатно от http://www.100webspace.com/ и днес разбирам, че и vesodimov го ползва.

 

Регистрираш се и действаш, само welcome mail-а може да се позабави малко с детайлите по регистрацията ти.

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте :bye1:

 

1.ако имам грешки,искам да се извиня.след сабележките на администрторите,ще се помъча да внимавам повечко.

2.ако темата не е за тука,моля само да остане докато някои ми помогне и след това я изтрийте

3.моля ви се,вече разбрах че сам тъпа,но не мога да се регистрирам на някои хост.Ако някой може да ми помогне с регистрацията,и да ми каже как да закача вече сайта,как да си настроя фтп-то(cuteFTP).но хоста ми трябва да има .php редактор,или да мога просто да кача 3 html фаила и 1 .php.ако някой знае и може да ми помогне,ще сам ви много благодарна. :yes: (((и на мене вече ми омразна да питам,а как ли се чувствате вие да ми отговаряте)))

Link to comment
Сподели другаде

Аз имам огромно желание да помогна, но ми е нужна повечко информация. На първо място искам да разбера какво точно искаш да качваш - сайт, форум ... или нещо друго ? Още нещо - къде искаш да го качиш ? Кажи на кой хост искаш да се регистирираш ? Как се качват файлове през Cute FTP Pro има ТУК. Прочети внимателно и ако има някакъв проблем - пиши. С радост ще ти помогнем :peace:

 

ПП: Това

вече разбрах че сам тъпа
въобще не ми хареса :no:

 

Сега имам малко работа, но като се върна ще гледам да кача темата за CuteFTP тук някъде.

Link to comment
Сподели другаде

ами искам да кача като малко сайтче(от стартова сраница,и след това има нещо за тебе,смисал малко формолярче където да напишеш нещо,и после има да се прати към майла,ама дирекно.това сам го направила,но не мога да го кача,смисал да го побликувам :( ),не ме барка кой хост,само да е безплатен и само да мога да се регистрирам,а аз тва не мога :( Редактиран от ilieva72
Link to comment
Сподели другаде

Здравей ilieva72,

 

Ще ти пиша по трите въпроса от първия ти пост в тази тема и накрая ще се опитам да ти помогна, което в крайна сметка е целта ни.

 

Както ти писах в двете лични съобщения досега, едно от най-важните условия, за да можем да помогнем на потребителите е да можем да разберем как да им помогнем. Това включва и възможността да можем да разчетем какво е написал той (тя) и да го разберем.

 

1. Грешките ти опредеделено се забелязват и затова се опитах да ти помогна с някои съвети. Можеш да погледнеш тази тема - Българският правопис и граматика, където са обяснени доста правила за правописа. Също така преди да пуснеш дадено мнение можеш да го вмъкнеш в Word и да използваш проверката на правописа там (ако нямаш инсталирана, можеш да изтеглиш тази програма - ItaEst). И накрая можеш просто да се консултираш с някого (винаги съм насреща, както и останалите колеги) да ти покажат къде грешиш и как да оправиш грешките си. Знам, че не е лесно, но тук много държим на правописа на потребителите, защото желаем форума да бъде приветлив и грамотен.

2. И в двете си лични съобщения те помолих да използваш вече съществуващата тема, пусната от теб по-рано, за да задаваш въпросите си, защото те всичките се въртят около нея - Няколко въпроса за уеб дизайн. Хем в първата тема питаш какво е това web хостинг, хем после пускаш нова тема. Така се получава дублиране на темите и съответно отговорите, което след време ще затормози намирането на полезна информация във форума. Отново те приканвам да пишеш в старата си тема и да прехвърлиш този си въпрос също там. Всъщност аз ще го копирам, но утре, за да можеш да прочетеш какво съм написал тук. Ще пиша пак в края на този пост за това. Иначе реално не е много удачно да пуснеш тема, която не е според правилата и да помолиш да я задържим докато ти отговорим, пък после да трием. Така рискуваме всеки да пуска безразборно теми, без да се съобразява как изглеждат те. По-скоро целта ни е темите да бъдат полезни и да останат така, че после да са полезни и на други потребители.

3. Никак, ама никак не си тъпа, просто още не си свикнала с тези неща, така че не виждам от какво трябва да се притесняваш. Нали все пак сме се събрали всички тук - за да си помагаме един на друг.

 

Така, сега по въпроса ти - вече в предишната тема ти предложиха един добър безплатен хостинг. Има още доста подобни, но наистина ще трябва да обясниш по-добре какво искаш да направиш. Иначе всеки платен хостинг (има и за по 1 лев на месец) поддържа изпълнението на PHP скриптове. Иначе това, което си мисля, че искаш е доста лесно и ще ти го обясним.

 

Сега, искам да синтезирам нещата, казани до тук с надеждата, че ще ме разбереш.

 

На първо време - утре ще премахна тази тема, защото се дублира с първата ти тема и ще прехвърля двата ти поста, както и този на Весо Димов там. Моля те да оправиш в двата си поста грешките, които си допуснала. Надявам се да не приемеш, че искам да те злепоставя като ти показвам къде са ти грешките, а по-скоро че искам да ти помогна да пишеш по-добре и да можем ние да ти помогнем по-добре.

 

И накрая и най-важно - екипа на форума е тук, за да помага на потребителите. Така че ако имаш проблеми или колебания - винаги се обръщай към нас - ние с радост ще помогнем.

Link to comment
Сподели другаде

И така:

приятелко наша, вече се сдоби със собствено местенце в глобалната мрежа. Отиваш на www.hit.bg и избираш Аванта --- Безплатен хостинг. Прочети внимателно условията. Направил съм ти регистрация, но паролата и името - на ЛС. Не забравяй, че мястото там е с големина 10 МВ. Запазих ти име за сайт http://ilieva72.hit.bg. В момента той не е активен. Като си влезеш с името и паролата под неговото име има файлов мениджър. Ползвай него да качиш файловете на готовият ти сайт. След като ги качиш можеш да ползваш http://ilieva72.hit.bg. Ако имаш нещо неясно - пиши. Успех !

Link to comment
Сподели другаде

И така:

приятелко наша, вече се сдоби със собствено местенце в глобалната мрежа. Отиваш на www.hit.bg и избираш Аванта --- Безплатен хостинг. Прочети внимателно условията. Направил съм ти регистрация, но паролата и името - на ЛС. Не забравяй, че мястото там е с големина 10 МВ. Запазих ти име за сайт http://ilieva72.hit.bg. В момента той не е активен. Като си влезеш с името и паролата под неговото име има файлов мениджър. Ползвай него да качиш файловете на готовият ти сайт. След като ги качиш можеш да ползваш http://ilieva72.hit.bg. Ако имаш нещо неясно - пиши. Успех !

много ви мерси,много,само че хит не потдаржа .php.но много мерси все ще се оправя някак :)(сори парво писах на лична и после тука)

Редактиран от ilieva72
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...