Jump to content

Споделете ми добра книга за C++ за начинаещи


Препоръчан пост

Сега ми се налага да уча c++, и имам един въпрос - да ми препоръчате някоя книжка за четене по въпорса - с уроци, която е най-добре за начинаещи...ще съм страшно благодарна :) ако някой може да сподели нещо:)
Link to comment
Сподели другаде

Здравей!

Програмиране на C++

част първа. Книгата е на Магдалина Тодорова.

Аз съм е чел вече и ми даде някои малки знания :)

Редактиран от vincenzo
Link to comment
Сподели другаде

Dark`Elf Привет,

Къде и какво учиш?

Аз С++ или както ние му викаме С пляс пляс го учих предния семестър. Не мога да се похваля че го знам (минах го едвам едвам), но пък за сметка на това имам литература и примери колкото искаш. А сега даже имам и курсов проект на него :bored:

Като почвах да го уча от един приятел, който учи информатика в Пловдивския университет ми препоръча една книга на Магадалина Тодорова. Доста хора знам че я препоръчват книжката, на български е и има доста примери (това за електронен вариант, ако не ти е проблем да четеш от компютъра). :) Ако те интересува пиши ми на ЛС

Иначе при нас преподавателите си препоръчват обикновенно литературата (техните учебници, които те са писали) и мога да ти пратя някой от лекциите им. Бяха ни препоръчали, една поредица на Хърбърт Шийлд на книжен носител. Те са две книжки. Едната е за С, другата за С++. Едната е синя, другата зелена и двете мисля че са с една лупичка на корицата. Тези книги са ми ги хвалели и колеги от по - горните курсове. Има и още една книга в 4 тома на Робърт Седжуик. За нея само знам че била доста тежичка и трудна за разбиране. Но... както си решиш :)

Също има и доста форуми из интернет простраството, където може да се поразровиш за литература. Моя главен източник и помощник беше един приятел, който учи подобна на моята специалност в САЩ :)

Хайде успех за сега от мен ;)

Редактиран от SURF_lady
Link to comment
Сподели другаде

Аз се спрях на Магдалина Тодорова - в 2 тома е, дори днес си я купих. За това какво уча - уча в Софийски Университет - специалност Компютърна химия. Днес се зачетох в тази книжка и като стил ми харесва как е написано - поне го разбирам и тва е най-важното;) Балгодаря за помощта
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...