Dark`Elf Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 Сега ми се налага да уча c++, и имам един въпрос - да ми препоръчате някоя книжка за четене по въпорса - с уроци, която е най-добре за начинаещи...ще съм страшно благодарна ако някой може да сподели нещо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vincenzo Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) Здравей!Програмиране на C++част първа. Книгата е на Магдалина Тодорова.Аз съм е чел вече и ми даде някои малки знания Редактиран Февруари 21, 2007 от vincenzo Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Февруари 21, 2007 Report Share Публикувано Февруари 21, 2007 (Редактиран) Dark`Elf Привет,Къде и какво учиш?Аз С++ или както ние му викаме С пляс пляс го учих предния семестър. Не мога да се похваля че го знам (минах го едвам едвам), но пък за сметка на това имам литература и примери колкото искаш. А сега даже имам и курсов проект на него Като почвах да го уча от един приятел, който учи информатика в Пловдивския университет ми препоръча една книга на Магадалина Тодорова. Доста хора знам че я препоръчват книжката, на български е и има доста примери (това за електронен вариант, ако не ти е проблем да четеш от компютъра). Ако те интересува пиши ми на ЛСИначе при нас преподавателите си препоръчват обикновенно литературата (техните учебници, които те са писали) и мога да ти пратя някой от лекциите им. Бяха ни препоръчали, една поредица на Хърбърт Шийлд на книжен носител. Те са две книжки. Едната е за С, другата за С++. Едната е синя, другата зелена и двете мисля че са с една лупичка на корицата. Тези книги са ми ги хвалели и колеги от по - горните курсове. Има и още една книга в 4 тома на Робърт Седжуик. За нея само знам че била доста тежичка и трудна за разбиране. Но... както си решиш Също има и доста форуми из интернет простраството, където може да се поразровиш за литература. Моя главен източник и помощник беше един приятел, който учи подобна на моята специалност в САЩ Хайде успех за сега от мен Редактиран Февруари 21, 2007 от SURF_lady Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Февруари 23, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2007 Аз се спрях на Магдалина Тодорова - в 2 тома е, дори днес си я купих. За това какво уча - уча в Софийски Университет - специалност Компютърна химия. Днес се зачетох в тази книжка и като стил ми харесва как е написано - поне го разбирам и тва е най-важното Балгодаря за помощта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост