Jump to content

Ръководство за работа с AviSplitCalc


Препоръчан пост

Ръководство за работа с AviSplitCalc

 

Въведение и информация за програмата

AviSplitCalc е малка самостоятелна програмка, чиято единствена цел е да разцепва AVI, DIVX или XVID файлове. Всъщност програмата сама по себе си не може да раздели нищо, а използва за целта NanDub, която също ще ви трябва. Просто се явява нещо като улеснен графичен интерфейс.

 

Официален сайт: вече няма

Лиценз: Безплатен (Freeware)

Линкове за изтегляне: AviSplitCalc 3.49 beta3 (334KB) и Nandub 1.0 RC2 (803KB)

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2940/AviSplitCalc_main.png

 

Подготовка за работа

Подготовката за работа всъщност включва изтеглянето на горните две приложения, разархивирането им на удобно за вас място. Стартирате AviSplitCalc и кликате меню Options. В първото поле трябва да посочите къде се намира EXE файла на NanDub. Пишете го ръчно или използвате бутона, за да го посочите. Във второто поле посочвате работната директория за програмата и е важно да има достатъчно място, т.е. поне колкото да се копира филма 1:1. В третото поле посочвате мястото, където да се складират готовите файлове. След това сте готови да цепите файлчета. Ако не ви се занимава повече с настройки, можете директно да хващате виртуалния сатър и да слагате файла на дръвника. И все пак ще взема да обясня и другите опцийки (започвайки от горната част):

- Nandub-Compatibility-Mode (use this only with VirtualDubMod) - отметка, която активира режима на съвместимост за Nandub. Използвайте ако вместо Nandub сте посочили VirtualDubMod.

- Remember Split-size/time values on exit - тази опция кара AviSplitCalc да запомня последната стойност, по която сте цепили даден клип, а не да я нулира при всяко стартиране.

- Remember position of main window - AviSplitCalc запомня къде е бил прозореца на програмата при затварянето й и ще се стартира на същото място на екрана.

- Show Hints - активира допълнителната информация, която се появява, когато задържите курсора над дадена опция или обект.

В следващото поле са настройки за самата работа на програмата:

- Let Nandub do the work automatically - оставя Nandub да си върши работата автоматично;

- Only create "VirtualDub.jobs" - само създава файл-скрипт за VirtualDub/Nandub, който ще трябва ръчно да си го изпълните.

- Only show results - извежда само резултати.

- Create "SplitCalc.log" - тази отметка инструктира AviSplitCalc да създав LOG файл с информация за процеса.

Следващото поле е за настройки относно наименуването на изходните файлове.

- Enable output filenaming - активира метода на преименуване;

- В полето си вписвате желаната от вас схема на наименуване, като можете да използвате и предварително зададените променливи %f (оригиналното име на файла), %d (номер на текищуя диск) и %n (общия брой дискове). Можете да си съставите ваша схема на наименуване.

 

Когато сте готови, потвърждавате с Save.

 

Цепване на файлче

1) Файлът се зарежда от меню File -> Open Avifile (или се използва малкото бутонче "o" в долния десен ъгъл на прозореца). След зареждането му се извежда информация за него в централната част на прозореца.

2) Избирате си режим на цепене в долната част - по размер (Size-split) или по време (Time-split), след което вписвате стойността за цепене в полето Size/MB или Time/min - зависи какъв режим на разцепване сте избрали. Програмата ви улеснява ако искате да го разцепите на 2, 3 или 4 равни по размер части, като ви предлага 3 бутона, натискането на които автоматично изчислява нужният размер за разцепване, за да получите желания брой файлове.

3) Като сте готови с настройките, кликате GO! и рацепването започва.

 

Ами... това е. Не е кой знае каква философия.

Приятно цепене на файлчета.

 

Копирането на цялата статия е забранено без изричното разрешение на автора.

Копирането на части/пасажи от нея е разрешено и без допитване, НО при условие, че се спомене източника на информацията.

 

Автор: Венцислав Димитров (Night_Raven)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...