Jump to content

Ъпгрейд на компютъра


Препоръчан пост

Решил съм през настоящата година (знам че периода е дълъг) да си направя един сериозен ъпгрейд на домашната машина. Мисля да започна от кутия и дъно, обаче от друга страна както я карам с тези темпове, това което ще си купя сега, след 5-6 месеца ще е антика, с тези скорости с които се развива техниката сега. Защото средствата които ще отделям всеки месец ще са горе долу същите които ще заминат, ако взема всичко на куп на изплащане, но ще ми остане удоволствието от сглобяването и подбирането на отделните компоненти. Та мисля на първо време да взема яка кутия(със захранване мин.400вата) и дъно което да е съвместимо с Дуал кор. И след 2 месеца ще взема процесора - Дуал кор задължително, след това 2гб РАМ и т.н. Та какво мислите за идеята, заслужава ли си и имали някакви тънки моменти, които изпускам?
Link to comment
Сподели другаде

По принцип не съм фен на идеята да се събират нещата едно по едно и после да се сглобят, поради това че на някои неща гаранцията им тече, други може да се окажат дефектни още в самото начало, после може да има някаква несъвместимост между отделните компоненти. Стова неискам да отказвам по никакъв начин от желанието ти да си събереш машината, но само да кажа за евентуални бъдещи проблеми.

като препоръка: можеш да си събереш паричките и да си купиш повечето компоненти наведнъж.

и една компютърна клюка: очаква се падане на цените на процесорите на Intel (вероятна дата: 15-20 януари), така че защо да не си помечтаеш за един Core 2 Duo?

Link to comment
Сподели другаде

Има резон в думите ти, а аз колкото и нескромно да звучи, по-ниско от Core Duo не ща, даже проучвам и въпроса за Core Duo Quad, в момента започват да излизат доста интересни оферти, повечето фирми гледат да се отърват от старите си процесори и са заформили едни хубави офери за дъно с процесор за по 150 лева. Но от друга страна това към което съм се насочил ще ми стъпи минимум на 1200-1300 лева, ако трябва да ги трупна кеш и то без монитора. От там пък се поражда друга мисъл в мен, защо като ще давам 1200 лева за РС, не дам още 200-300 лева и да си взема IMAC на Apple. Та за това си мисля да го карам стъпка по стъпка, че хем да не се узорвам финансово, хем да си се радвам на хобито.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...