Sir William Публикувано Декември 12, 2006 Report Share Публикувано Декември 12, 2006 Задавам този въпрос, защото отскоро (може би година) по EuroSport започна излъчване с хубави коментари на български език на снукър турнирите. Сега дават срещата oт откритото първенство по снукър за Велокобритания (Йорк) между Марк Уилямс и Стивън Хендри. Две доста големи имена в световния снукър. Интересно! Марк Уилямсhttp://www.picvalley.net/u/61/60708_552.JPG Стивън Хендриhttp://www.picvalley.net/u/61/60707_527.JPG Страхотен двубой! Стивън Хендри победи, но наистина си струваше шоуто!http://www.picvalley.net/u/61/60709_610.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Viki Публикувано Декември 13, 2006 Report Share Публикувано Декември 13, 2006 Разбира се, това е един от любимите ми спортове. Гледам го от много време, но за съжаление го дават само нощем. Няма да забравя как ми залепваха вече очите през пролетта, когато доста след полунощ беше направен нов рекорд по продължителност на фрейм - над 1 час Играта е интересна и скоро ще пусна една статия за нея, ако някой прояви интерес. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Декември 13, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2006 Фрейм един час? Хм, да не е участвал Ian McCulloch или Steve "The Nugget" Davis? И аз обичам малко по-бързо да се развиват нещата. Като при "ракетата" Рони О'Съливан.Инфо за него: RonnieOSullivan.comhttp://www.ronnieosullivan.com/images/OSullivanPAbg.jpg Идеята ти за статия за снукъра е чудесна! Брой ме като желаещ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Декември 13, 2006 Report Share Публикувано Декември 13, 2006 Много аристократичен спорт. Гледала съм много малко и един път се опитах да играя (не включвам постиженията ми пред компютъра ). Когато играят професионалисти изглежа много лесно, но изобщо не е. Ще се радвам да науча повече за терминологията, най-добрите в този спорт и рекордите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Декември 13, 2006 Report Share Публикувано Декември 13, 2006 Аз също съм за статията също ... освен това не е зле някой ден да се съберем за едно турнирче съфорумците.Мисля че ще бъде интересно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Декември 13, 2006 Report Share Публикувано Декември 13, 2006 Аз също съм за статията също ... освен това не е зле някой ден да се съберем за едно турнирче съфорумците.Мисля че ще бъде интересно Нямате проблеми, аз съм на първа линия. Много ми допада и спорта и играта (т.е. допада ми да гледам как играят и аз самият да играя). Определено е по-интересен от обикновения билярд, където е нещо като "хамалска игра". Има заплетени ситуации, доста за мислене и напрежение. А и наистина играта е някак си по-аристократична. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Viki Публикувано Декември 14, 2006 Report Share Публикувано Декември 14, 2006 И аз обичам малко по-бързо да се развиват нещата. Като при "ракетата" Рони О'Съливан.При него толкова бързо се развиват нещата, че никой не е успял да го види накъде е отпрашил днес, след като изненадващо се е отказал от срещата си с Хендри при загуба с 4:1. Само е успял да пожелае весела коледа на мениджъра си и е напуснал залата.За тази му постъпка нещо не мога да го оправдая съвсем. Почитателите му са си купили билети и са отишли да го гледат, а той така да се измъкне. Коментира се, че не искал да се излага пред тях. Не мога да преценя кое разочарование е по-голямо - това, от лошата му моментна игра или от факта, че не уважи феновете си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Декември 15, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 15, 2006 Язък за Рони, че така се отказа. После oпитва да се извинява... Сега вече има полуфиналист в Йорк: Питър Ебдън (малко прилича на Трипио). Двамата с Джон Хигинс показаха страхотна игра. Наистина си струваше човек да наблюдава двубоя.http://www.picvalley.net/u/62/61893_946.JPG Ще чакаме кой е следващия полуфиналист. Греъм Дот или Стивън Хендри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Декември 17, 2006 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2006 Вече шампион на Великобритания зa 2006 г. е Питър Ебдън!В двубоя със Стивън Хендри той успя да спечели, като си "върна" за загубата преди 11 години в същия турнир. http://www.picvalley.net/u/63/62812_367.JPG Пак интересен двубой и хубав коментар на български език по EuroSport от Йордан Божилов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slow_burn Публикувано Декември 19, 2006 Report Share Публикувано Декември 19, 2006 Някъде между първата и втората сесия Стивън Хендри се изгуби. Сякаш това на масата не беше той. Вярно, поне си го призна. Изявлението му "Аз не играх както мога. И Питър не го направи, но той беше малко по-концентрираният от двама ни." описва идеално мача. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slow_burn Публикувано Януари 9, 2007 Report Share Публикувано Януари 9, 2007 Тъй като vikinik е заета напоследък получих разрешението й аз да напиша нещо за снукъра. Снукърът е производна на билярда игра, която се ражда в Индия през 1985 година. Английските войници там много обичали да се развличат с игри като Black pool (с 15 червени и една черна топка). После прибавили още няколко цветни топки и създали снукъра. Името идва от английската дума snookered (затруднено положение). Като термин “снукър” означава позиция, при която играча няма пряк обстрел към топката, с която ще играе.Снукър се играе с 15 червени и 6 цветни топки разположени на специални места по масата. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Snooker.png/180px-Snooker.pngВсяка червена топка носи по 1 точка, а цветните съответно: жълта - 2, зелена - 3, кафява - 4, синя - 5, розова - 6 и черна - 7. Поредността на вкарване е червена - цветна, като след вкарването на цветна тя се връща на мястото й на масата. Ако мястото е заето топката се връща на най-близкото свободно място на друга цветна топка, а ако такова няма - на най-близкото място до оригиналното й местоположение без да се докосва до никоя съседна. След вкарването на последната червена и избрания цвят се вкарват поредно цветните, като се започва от най-малката по точки. При вкарване на грешна топка или бялата се отсъжда фал и съперникът получава точки - четири за фал при удар по червена топка или топка със стойност по-малка от четворка и съответните точки при игра по синя, розова или черна. Сбора от точките при последователно вкарани топки (без съперника да има шанс да играе) се нарича брейк. Точките от фал на противника не се броят при брейк. 50 точки брейк носи названието half century (халф сенчъри), а от 100 точки - century (сенчъри). Максималният брейк, който може да постигне един играч е 147 точки (при пълно разчистване на масата и игра само с черна топка). Възможен е и по-голям брейк от 147. Точките от фал на противника не се броят при брейк.Повече от 147 може да се направи, когато противника е направил фал и е обявен фрий бол, т.е. играча може да посочи, която и да е от топките за червена и да я вкара в комбинация с цветна. Ако играча посочи една от цветните за червена и я вкара с комбинация с черна това са 1+7 = 8 точки + 147 е 155. Реално максималният брейк може да бъде 155. Най-бързият максимален брейк принадлежи на Рони О’Съливан - 5 минути и 20 секунди. Най-много максимални брейкове са правили:Stephen Hendry 8Ronnie O'Sullivan 6John Higgins 5 От една година е забранена рекламата цигари в снукъра и броя на турнирите намаля. Ето и пълната програма за настоящият сезон: September - 2006 Pot Black Cup2nd - 2nd, The RAC Club Royal London Watches Grand Prix qualifiers30th September - 4th October, Pontin's Prestatyn October - 2006 Royal London Watches Grand Prix21st - 29th, Aberdeen Exhibition and Conference Centre Malta Cup qualifiers31st October - 3rd November, Pontin's Prestatyn November - 2006 UK Championship qualifiers13th - 19th, Pontin's Prestatyn December - 2006 UK Championship4th - 17th, York Barbican Centre January - 2007 Welsh Open qualifiers6th - 9th, Pontin's Prestatyn The Masters14th - 21st, TBC China Open qualifiers24th - 27th, Pontin's Prestatyn Malta Cup29th January - 4th February, Hilton Conference Centre Malta February - 2007 Welsh Open11th - 18th, TBC 888.com World Snooker Championship qualifiers22nd February - 2nd March, Pontin's Prestatyn March - 2007 888.com World Snooker Championship qualifiers13th - 14th, Pontin's Prestatyn China Open25th March - 1st April, Beijing University Students Gymnasium April - 2007 888.com World Snooker Championship21st April - 7th May, The Crucible Theatre, Sheffield Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 9, 2007 Report Share Публикувано Януари 9, 2007 За феновете не снукъра попаднах на това: СнукърАз лично ако имах време бих се захванала с подобен спорт, защо действително е много интересен.Навремето, преди да стане толкова модерно да имаш компютър беше модерно да имаш SEGA.Та имах и все още имам такова нещо и доста играех тогава (бях задобряла между другото ), но уви сега не ми остава време за подобни неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
baby_face Публикувано Януари 14, 2007 Report Share Публикувано Януари 14, 2007 Аз обожавам снукър. Почти винаги, когато го дават гледам да съм на линия.. В Пловдив има една зала, където пробвах наученото от телевизията и останах доволна от резултата Любимец ми беше Пол Хънтър.. (R.I.P.)Рони е голям играч, него също много харесвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Януари 14, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 14, 2007 Днес 14.01.2007 има по ЕвроСпорт “Мастърс”, пряко от Лондон: oт 17:30, 22:00 и 23:45. Даже в момента върви турнира по ЕвроСпорт. Динг направи максимален брейк: 147 точки в седмия фрейм срещу Хамилтън!http://www.picvalley.net/u/75/74252_835.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Януари 15, 2007 Report Share Публикувано Януари 15, 2007 Може би ще е интересно, ако някой обясни правилата на играта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост