Jump to content

10 декември – ден на национален траур


Препоръчан пост

От деня на трагедията се чудех дали да пусна темата, но в крайна сметка реших, че тази трагична и ужасна катастрофа не може да не бъде отбелязана.

10 декември е обявен за ден на национален траур. Това реши на извънредно заседание Министерският съвет. Причината е трагедията край Бяла, при която загинаха 18 души, след катастрофа на 7 декември вечерта.

 

Кабинетът реши още на семействата на загиналите да се отпуснат по 10 000 лева, а на пострадалите – по 5 000 лева. Решено бе още спешно да се изготви проект за строеж на паралелен мост на мястото на инцидента и да се разшири пътният участък.

Никакви средства не могат да върнат загубените завинаги невинни жертви, но все пак бихме могли да покажем своята съпричастност чрез сскромно дарение по призива на Кмета на Бяла-инж. Кольо Келерджиев:

"Призовавам временно, вместо да гласуваме за “Биг брадър”, да даряваме с есемес по левче за семействата на загиналите и за пострадалите при катастрофата.Има семейства с по двама загинали родители, които оставят дете сирак”.

Открита е сметка в ОББ: BG16UBBS80023300165010 IBAN - UBBSBGSS. Абонатите на М-Тел и VIVATELмогат да дарят по лев с есемес на номер 1355, а абонатите на GLOBUL - на номер 3733.

 

Тази поредна трагедия мен лично ме кара да се замисля не само за неуредиците по пътищата, а и за нашето отношение към правилата за движение и изобщо към всякакви правила, норми и закони в държавата.

Дано, ако спазваме поне тези, свързани със собствената ни безопасност и тази на другите, няма повече подобни трагедии.

Поклон пред паметта на починалите!

Източници: " Дневен Труд" и " Дарик" радио

Link to comment
Сподели другаде

А аз искам да попитам, защо се "сещаме" да оправяме пътищата само след като стане най- лошото? Защо променяме законите след като загинат 14 деца ? Или тези, който са виновни за страшен инцидент ( Индиго) остават безнаказани?

 

Аз съм шофьор вече 10 години и работата ми е свързана с целодневно шофиране. Единственото ,което мога да кажа е - УЖАС и БЕЗНАКАЗАНОСТ.

 

 

Много съжалявам за починалите хора. Поклон пред паметта им.

Дано всички пострадали да се оправят и да няма сериозни последици за тях .

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...