Jump to content

Little Install Builder 1.04


Препоръчан пост

Little Install Builder

 

Официална страница: http://www.pablosoftwaresolutions.com/html...ll_builder.html

 

Download:

ТУК - от официалната страница

ТУК - от SoftVisia сървър - ZIP 66 KB

 

Лиценз: Open Source

 

Интро:

Little Install Builder е безплатна програма за изработване на леки и функционални инсталационни пакети за вашите софтуерни продукти, комплексни файлове. Причината, която е подтикнала автора на продукта да го разработи е, че се е нуждаел от качествен, лек, пълнофункционален инструмент за създаване на инсталатори, който да не увеличава значително обема на инсталационния файл (обикновено, повечето такива програми изработват инсталатори, от които средно 250Кб представляват размера на самия инсталационен код). Little Install Builder се състои от две части - за изработване на инсталационния пакет и такава, в която се извършват настройките по самото инсталиране. След като сте вписали цялата необходима информация, можете да оставите програмата да генерира общия инсталатор като един независим изпълним файл.

Източник: Download.bg

 

Или казано с две думи: пълнофункционална безплатна програма за изработка на инсталационни пакети.

 

След разархивиране на файла в папката се появяват няколко файла, единият, от които, е builder.exe . Точно така: програмата не се инсталира. Просто се стартира builder.exe. След стартирането ни посреща основният прозорец, който изглежда така :

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2554/start_window.gif

 

Меню General:

Тук програмата ви дава възможност да въведете необходимата информация за името на продукта, който ще се инсталира, неговата версия, описание, инренет страница и др. Това е информация, която излиза по време на самата инсталация.

 

Меню Files:

Изглежда така:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2554/LittleInstallBuilder/files.gif

 

и служи за определяне на файловете, които ще съставят инсталационния пакет. Вкарването на файловете в листата става чрез бутона ADD . Ако пък по погрешка сме вкарали ненужен файл - Remove и готово.

 

Меню Shortcuts:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2554/LittleInstallBuilder/shortcuts.gif

 

Тук се въвеждат подробностите по прекия път до програмата през старт - меню-то. Тоест на това място се указва кой файл да се стартира като се цъкне през старт - меню-то. Добавянето, редактирането и премахването става чрез трите бутона в дясно.

 

Меню Output:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2554//LittleInstallBuilder/output.gif

 

Тук имате право да определяте директорията, в която да се генерира изходния инсталационен пакет, както и неговото наименование. Интересна е опцията Run Installed Aplication . Ако цъкнете пред тази опция ще трябва да изберете и файлът, който автоматично да се стартира след приключване на инсталацията.

 

ВАЖНО: Работата на тази програма е да инсталира указаните от вас файлове на указаното от вас място. Ако целта ви е ефектно да копирате 50 снимки в една директория - проблем няма. Действа се стандартно. Но ако искате да сложите една програма някъде и после тази програма да бъде инсталирана - следва да се избере опцията Run Installed Aplication и да се укаже файлът, който да се стартира.

 

Ако смятате, че сте въвели всичко необходимо просто трябва да натиснете Build и готово !

 

Интересно и в същото време доста функционално е наличието на Project Wizard. Чрез тази опция стъпка по стъпка ще преминете през създаването на вашия инсталатор та чак до крайния резултат. Информацията, която трябва да бъде въведена е същата като описаната горе.

 

За програмата:

 

С помощта на Little Install Builder направих два - три инсталационни пакета и всичко си мина безпроблемно. Впечатленията са ми само положителни:

- безплатна

- не се инсталира, а се стартира директно

- изчистен, приятен и функционален интерфейс

- генериране на един - единствен файл

- наличие на Project Wizard

- разархивиран, стартовият файл е с големина 152 KB

 

Ако търсите непретенциозна, но стабилно работеща програма за изработка на инсталатори - Little Install Builder е насреща.

 

Всички права върху текущото ревю и картинките включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: vesodimov

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...