Jump to content

Новини: ФБР активира своите мобилни шпиони


Препоръчан пост

В САЩ е приет закон с който се разрешава на правителствато да използва метод за подслушване чрез мобилни телефони - wiretapping. В този закон интересното е, че всичко това може да става без знанието и съгласието на собственика на апарата. Този метод вече е изпробван с два телефона на Nextel. В какво точно се състои подслушването? ФБР може да започне самото подслушване, без за това да е необходимо да се провежда някакъв разговор или каквото и да едействие от страна на притежателя, а е достатъчно батерията на телефона да си е на мястото. По този начин може да се подслушва всичко което се случва в близост до телефона. Чрез този закон производителите могат да вкарват необходимия софтуеър в телефона, чрез който микрофона може да бъде активиран дистанционно. Има съмнения, че Motorola използва този метод веднага, след като стана ясно че атентаторите от 11 Септември са ползвали мобилни телефони за да координират своите действия.

Поглеждайки напред картината е следната. С навлизането на PDA ,WIFI телефоните и други подобни мини компютри, притежаващи собствена ОС , няма да се окаже далеч времето , когато хакери и не дотам такива, ще могат да слушат през самите апарати, както и да направляват някои неща в живота на обикновения човек.

 

[DayliTECH 02.12.2006]

Редактиран от Pantockrator
Link to comment
Сподели другаде

Ама тия американци нали много се борят за правата си, как са допуснали приемането на такъв закон?!?

Не че това не се прави отдавна, дори и у нас, но да се облече в законова форма - вече ми се вижда прекалено.

Лично аз нямам какво толкова да крия, но да знаеш, че някакъв любопитко с незнайно какви намерения може да те шпионира постоянно ... май луксът да си мобилен ще излезе много скъп.

Link to comment
Сподели другаде

Е те толкова народ избиха в Ирак под предтекст , че подържат тероризма и имат химични оръжия, които така и не намериха до ден днешен, та сега някакъв закон няма да приемат, оправдавайки се с 11 С и Нац . сигурност. Защо толкова се чудиш?
Link to comment
Сподели другаде

За съжаление естествена тенденция в еволюцията ни е да губим свободата си. Рекламите навлизат вече абсолютно навсякъде, карайки ни чрез всякакви психически техники да купуваме даден продукт. Следят ни вече толкова изкъсо, че се връщаме към тоталитаризма, където ако кажеш нещо напротив еди кой си и вече си мъртъв и още много други примери.

 

От много време си мисля, че няма да е дълго времето, когато ще се появят новите явни диктатори, които ще са не други, а тези, които уж се грижат за нашата сигурност.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...