Jump to content

Проблем с защитно покритие на монитор


Препоръчан пост

здравейте :)

 

Приятел има следния проблем и реших да се допитам до вас :

 

С "мокра кърпичка " решил да си избърше монитора и изведнъж махнал защитното покритие и от долу станало мнoro по-ярко . И сега точно по средата на монитора си има ограмно светло петно :( Та въпроса ми е , по каъв начин и с какво мога да сваля покритието изцяло за да не дразни поне ?

 

казали са му че е луминофор , покритието което е свалил ..;)

 

http://www.samsung.com/pl/products/monitor...lflat/959nf.asp

 

http://www.pcpress.co.yu/arhiva/images/broj/77/m_Samsung-959.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Проблемът е във вашият монитор.В последните години на производство на CRT монитори фирмата samsung буквално се насра.Конвейерите й започнаха да печатат боклуци, защото усилията бяха насочени към TFT мониторите.Представи си само контейнери пълни с кашони CRT монитори и TFT мониторите, чакащи да отплават от Азия към световните пазари.Първите тежат в пъти повече и заемат пак в пъти обем място спрямо вторите.Транспортът е пари и той трябва да се покрие от печалбата на продукта.От друга страна интереса на покупателя към TFT мониторите расте с всеки изминат ден и идва момент, когато "тубите" се произвеждат с занижени качества.Това, което се опитваш да махнеш като филм е защитно покритие срещу рентгеновото лъчение причинено от принципа на работа на кинескопа.С думи прости, служи да защити очите ти.Не те карам да се съгласяваш с моето мнение.

Ето вид решение.Статията е от руски форум.

 

http://www.pctuner.ru/page-id-162.html

 

П.П. Защо реши, че е луминофор? Луминофор се използва в луминисцентните лампи, а последствие в модели LCD монитори.Това, което се лющи като на смок кожата е полимерен филм.

Редактиран от Profruit
Link to comment
Сподели другаде

Луминифор има и той е от вътрешната страна на стъклото - във вакуума. Без него кинескоп не може да работи. Онова което е от външната страна е полимерно антистатично фолио, което е тъмно и намалява отблясъците. Монитора нов ли е, или втора употреба?

Слагам бас, че е втора употреба. Фолиото не може да се махне без сваляне на кинескопа и е абсурд да се изтрие с каквото и да е. Но може да се надраска при транспорт. И тогава се маха, за да се продаде мониторът. Е, изглежда гадно, ама пари трябва да се вземат. Тогава както в твоя случай може да са го наръсили с нещо с цел добър изглед, което си изтрил. Може да го доизтриеш, файда от него никаква. С парцал и вода или спирт зависи с какво са го намацали.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...