Night_Raven Публикувано Юни 16, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2007 Относно забележките:1. Не схванах в каква връзка го споменаваш.2. Тестваната от мен версия имаше проблеми и не само при мен. Информацията е валидна за ревюираната версия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 18, 2007 Report Share Публикувано Юни 18, 2007 При мен никога не е имало проблеми със субитрите - ако са с име, еднакво с това на видео файла си тръгват автоматично, а в противен случай мога да ги заредя ръчно. Иначе за свързването с Интернет и аз не разбрах, макар че може и да е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
randb Публикувано Септември 7, 2007 Report Share Публикувано Септември 7, 2007 Ще направя едно сравнение(дано да е компетентно) с Crystal Player, защото заедно с GOM той ми стой на компютъра: -Crystal Player с DivX 5.21 Pro, XviD-1.1.3-28062007, AC3Filter 1.46 и QuickTime Alternative - първо плейъра няма функция за задаване на Aspect Ratio по подразбиране. Не знам, но всички са решили, че гледането на филми трябва да става в AR 16:9, което на един монитор 17 инча стеснява картината и от 2 метра едва виждам какво става, докато при AR 4:3 картината заема целия екран(макар и малко удължено). Та след дълго ръчкане по кодеците подкарах AR 4:3 по подразбиране (за съжаление не успях с Night_Raven Codec Essentials 1.04 Plus, там въпреки, че зададох Overlay Mode 4:3 при DivX и Xvid картината си стоеше все на 16:9 ). - Crystal Player - не подкарва онлайн стриймове по http, mms и там другите протоколи. Доставчика ми предлага онлайн телевизия през mms:// с GOM Player си направих една много добра плейлиста и сега си гледам телевизия без проблем. -Crystal Player има вградени филтри, но на мен ми се струва, че повече пречат отколкото помагат, въпреки, че без тях някой от файловете не могат да се възпроизведат, ако нямате читав кодек. За това и предпочитам плейъри със собствени кодеци и подръжка на повечето формати. За GOM ми се наложи само да си оставя QuickTime ALternative. - поставянето на файлове в плейлиста при Crystal Player е едно от любимите ми. Просто взимаш файловете и ги слагаш и листата е готова. При GOM това с тава с F8. -субтитрите - последната версия на GOM се справя много добре със субтитирите. Както всички знаете CP не предоставя функция за местене на буквичките нагоре и надолу. -друго важно нещо за мен е наличието на икони за всеки формат, за да мога по лесно да се ориентирам. И двата плейъра ми допадат в това отношение. - и двата плейъра нямат добре написани FAQ и GUIDE на официалните си сайтове и добре, че има хора като Night_raven та да популяризират софтуера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 7, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2007 -Crystal Player с DivX 5.21 Pro, XviD-1.1.3-28062007, AC3Filter 1.46 и QuickTime Alternative - първо плейъра няма функция за задаване на Aspect Ratio по подразбиране. Не знам, но всички са решили, че гледането на филми трябва да става в AR 16:9, което на един монитор 17 инча стеснява картината и от 2 метра едва виждам какво става, докато при AR 4:3 картината заема целия екран(макар и малко удължено). Та след дълго ръчкане по кодеците подкарах AR 4:3 по подразбиране (за съжаление не успях с Night_Raven Codec Essentials 1.04 Plus, там въпреки, че зададох Overlay Mode 4:3 при DivX и Xvid картината си стоеше все на 16:9 ).Честно казано, аз не успях да подкарам конкретно съотношение по подразбиране дори и само с XviD инсталиран като самостоятелен кодек. Кодекът си казваше да рестартирам възпроизвеждането, след като съм задал ръчна стойност, но при следващо пускане на филма съотношението отново си се избираше автоматично. Ефектът се наблюдава както при Crystal Player, така и при Windows Meda Player 9. - Crystal Player - не подкарва онлайн стриймове по http, mms и там другите протоколи.Съгласен. Лично за мен не е проблем, но като цяло го отчитам като минус. -Crystal Player има вградени филтри, но на мен ми се струва, че повече пречат отколкото помагат, въпреки, че без тях някой от файловете не могат да се възпроизведат, ако нямате читав кодек. За това и предпочитам плейъри със собствени кодеци и подръжка на повечето формати. За GOM ми се наложи само да си оставя QuickTime ALternative.MPEG-4 филтърът не съм го ползвал, винаги го изключвам откакто го внедриха във версия 1.98. Другите са били активни и не съм имал проблеми с тях. Единствено AVI splitter-ът ми е правил проблемчета на някои редки AVI фалове, но предполагам, че проблемът е и в самите файлове. -субтитрите - последната версия на GOM се справя много добре със субтитирите. Както всички знаете CP не предоставя функция за местене на буквичките нагоре и надолу.За мен не е голям проблем, но отново го считам за минус като цяло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Magdi Публикувано Септември 30, 2007 Report Share Публикувано Септември 30, 2007 Здравейте! Искам да питам плеъра става ли за Vista и как да го инсталирам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 30, 2007 Плеърът по принцип има официална поддръжка на Windows Vista. Доколко стабилна е в действителност работата му там не мога да кажа. Теглиш си файла-инсталация, стартираш го и следваш инструкциите. Инсталира се като всяка друга програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Magdi Публикувано Октомври 1, 2007 Report Share Публикувано Октомври 1, 2007 Благодаря зя отговора Night_Raven! Питах за инсталацията защото братовчед ми се е опитал но му излязло съобще че става само за Windows ХР.В такъв случай трябва ли да направи нещо или да ми предложиш друг подобен плеър моля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2007 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2007 Той с най-новата версия ли опитва? За плеър да пробва който пожелае - въпрос на вкус е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitariv1 Публикувано Декември 14, 2008 Report Share Публикувано Декември 14, 2008 The best - отваря ми обсолютно всички файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Levskara95 Публикувано Декември 14, 2008 Report Share Публикувано Декември 14, 2008 Този плеър го имам и съм с него на повече от половин година и съм много доволен от него.А и между другото аз захвърлих уиндоус медия плеъра . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dementor Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 От няколко месеца съм с него и не ми е направил никакъв проблем , препоръчвам го на всеки .п.с. Ако продължава така ще надмине BSplayer-a Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2009 Мен ако питаш всеки един плеър е надминал BSplayer, освен Kantaris. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Владко_каза: Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Аз съм с GOM PLAYER и мога да кажа, че е много добър. Ако не поддържа някой формат - има опция за изтегляне на необходимия кодек от самия сайт на продукта, а също така можеш да видиш и кой всъщност кодек ти липсва. Мнения много- и моето вече е на лице!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gerda Публикувано Февруари 28, 2010 Report Share Публикувано Февруари 28, 2010 Здравейте Моля да ми кажете как да пусна субтитрите на ДВД с ГОМ плеър.От скоро ДВД-тата имат звук с ГОМ при мен.Имам Виста 32-битова, без кодеци. Тоест ГОМ използва собствените си кодеци само. Благодаря ви за отговора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 2, 2010 Author Report Share Публикувано Март 2, 2010 Натискаш клавиш D и ще видиш меню Subtitle Option откъдето можеш да си пуснеш субтитрите и/или да избереш на какъв език да са. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост