Jump to content

Ръководство: Как да превърнем най-често използваните папки в устройства с VisualSubst


Препоръчан пост

Ако често ви се налага да използвате различни папки по твърдия ви диск и имате нужда бързо да достигнете до тях, особено ако са разпръснати по твърдия ви диск, има няколко начина да постигнете това. Един от начините е чрез една доста интересна, малка и сравнително полезна програмка, наречена VisualSubst.

 

Действието на тази програма е, че създава виртуални устройства за определена от вас папка. По този начин можете да имате достъп до която и да е папка максимално бързо и удобно. Можете да я изтеглите от нашия каталог - VisualSubst @ SoftVisia.com

 

Ето и кратко описание за това как да създадем виртуални устройства с тази програма.

 

След като я инсталирате и стартирате можете да видите главния й прозорец:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst1.png

 

При първото стартиране на програмата няма да имате конфигурирани папки като виртуални устройства, затова ще трябва сами да създадете такива. За целта от падащият списък в долната част на основния прозорец http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst2.png изберете буквата на устройството, към което желаете да присъедините желаната папка. После въведете в полето до него пътя до самата папка или натиснете бутона http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst3.png, за да ви се отвори диалогов прозорец, в който да изберете папката. Когато приключите двете полета трябва да изглеждат по подобен начин - http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst4.png. След като сте готови, натиснете бутона http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst5.png и вируталното устройство с присъединената папка ще бъде създадено и добавено в списъка на програмата:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst6.png

 

Можете да изберете опцията "Apply virtual drives on Windows startup", за да може при всяко стартиране на компютъра ви, програмата автоматично да присъединява виртуалните устройства към предварително избраните от вас папки (т.е. списъка с виртуални устройства на програмата ще се запази при рестартиране).

 

Можете също така да изтриете дадено виртуално устройство след като го маркирате в списъка и натиснете бутона http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst7.png. Също така можете да редактирате пътя към папката или буквата на дадено устройство като го изберете, промените желания параметър и натиснете бутона http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst8.png.

 

 

След добавяне на виртуално устройство с присъединена към него папка, то се появява на всякъде във вашата операционна система и можете лесно да го стартирате:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2263/VisualSubst9.png

 

Можете също така присъедините име на това устройство, да го дефрагментирате и изобщо да работите както с всяко реално устройство на вашия компютър.

 

 

Макар и кратко се надявам това ръководство да ви бъде полезно и интересно.

 

 

Автор: Милен Метев (Tragedy @ SoftVisia.com)

 

Всички права върху текущото ръководство и картинките, включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъде възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...