Jump to content

Търся програма, която да следи заетостта на харддиска


Препоръчан пост

Малко странен въпрос, но ще обясня какво точно търся и защо.

 

Често пъти харда ми работи постоянно и се чудя коя ли програма го товари толкова. Мислех си, че е програма, която заема много РАМ, но се оказа, че греша. Показателите на РАМ заетостта са си наред, процесора не е натоварен, но харда ми постоянно чете от някъде и се чудя коя ли програма го кара.

 

В тази връзка дали има програма, която да показва кое приложение колко файлов е отворило и с кои файлове работи. Знам, че има програми, които следят активните процеси и кои файлове стоят зад тях, но не ми трябва точно това, а да речем ако копирам някой голям файл с Total Commander и това ми заема харда, да мога да видя че наистина е тази програма.

 

След тези обяснения дано да сте ме разбрали, че то и аз още не мога да се осъзная дали е реално това, което търся :)

Link to comment
Сподели другаде

Sysinternals са чудесна фирма и ние пускаме даже няколко техни продукта. Сега ще видя и тази програмка и току виж съм я добавил в каталога. Благодаря ти panevdd

 

Добавка: Пуснах я и мога да ви кажа, че едвам смогвах да следя. Програмката е замислена добре, но при мен се оказа нефункционална, защото показва едни и същи файл всеки път, щом се използва, т.е. на интервали по-малко от секунда и се получава един такъв огромен списък, че ми се зави свят. Заедно с това показва активните файлове на програмите. Не знам дали мога да го обясня по-добре, затова ето картинка, за да разберете за какво говоря:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/FileMon.png

 

Можете да видите плъзгача отстрани колко е малък (т.е. колко много записа има), програмата е работила едва няколко секунди.

Link to comment
Сподели другаде

Цъкни с десния бутон на някой процес, за да го изключиш - Exclude Process. В твоя случай можеш да изключиш Opera и FSCapture например. За изключване (според мен) е и пътят (Exlude Path) на Explorere.exe до папката Citrix.

По принцип се изключват "сигурните" процеси и пътища - на антивирусната, на Explorer.exe, на firewall-а... така остават само "съмнителните" процеси и съответно по-лесно се наблюдават.

Разцъкай 3-то, 4-то и 5-то бутонче, те са за управление на изгледа.

Редактиран от panevdd
Link to comment
Сподели другаде

Погледни тук.

Не съм много сигорен, че това ти трябва ама...

Кажи ако не си намерил това, което търсиш! Щe потърся малко по задълбочено.

Ванка, това е програма, която използва S.M.A.R.T. технологията на твърдите дискове и следи за тяхното състояние (температура, напрежение, начин на работа). Благодаря ти все пак.

 

panevdd, сега ще пробвам да разцъкам опциите на програмката, не се бях сетил за изключването на приложения, макар и да разрових всичко. За съжаление не открих обаче как може да се настрои интервала на обновяване.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...