Jump to content

Човешкият вид през 3000ната година


Препоръчан пост

http://img208.imageshack.us/img208/7599/3006wideweb470x2530oy0.jpg

 

Хората ще бъдаt високи средно по 2 метра, ще живеят до 120 години и всички ще бъдат с тъмна кожа, предвиждат учените за човешката еволюция през 3000та година.

Д-р Къри от Изследователския център на Лондонското Училище за Икономика предсказва, че хората ще се влошат физически, ще загубят ключови социални способности заради все по-голямата зависимост от технологията и медицинската намеса.

До 102000ната година хората ще се разделят на два вида — тези с генетичен материал и тези без генетичен материал. Ученият казва в интервю: "Бъдещият свят ще бъде една история на доброто, злото и грозното. Тъй като науката и технологиите имат възможността да създадат идеалния представител на човешката раса, винаги ще има вероятност за огромна генетична промяна.

 

"След това нещата могат да станат и грозни, с възможно проявление на генетично "имане" и "нямане"", казва д-р Къри. Според него пикът на човешката еволюция ще настъпи около 3000ната година, с подобрено хранене и разбиране за човешкото тяло. Човек ще достигне средна височина между 1.83 и 2.13 метра. Физическите отличителни белези ще отличават индивидите, а критерии на подбор в противоположния пол между мъжките и женските индивиди ще бъдат здравето, младостта и плодовитостта.

 

Мъжете ще имат по-симетрични черти на лицата, квадратни челюсти, по-плътни гласове и ще бъдат по-надарени. Жените ще имат големи, чисти очи, широк гръден кош, лъскава коса, по-симетрични черти и гладка кожа, без окосмяване. Очаква се разнообразието в цветовете на кожата да намалее, като повече хора ще бъдат с по-тъмна кожа.

 

До около 12000ната година комуникативните умения и емоционалните способности като любов, симпатия, доверие и уважение ще бъдат изчезнали, а способността на хората да се грижат за другите и да работят в екип.

 

Увеличената употреба на полуготова храна ще доведе до по-малко дъвчене, което с времето ще доведе до по-малко развитие на зъбите и по-тесни брадички. Имунната система ще деградира поради обсебването от хигиена и увеличено осланяне и разчитане на медицината и лекарствата. Бебетата ще се раждат по-големи, като така майките ще бъдат принудени да раждат с цезарово сечение. хората ще бъдат способни да заменят дефектни клетки от ДНК си благодарение на развитието на генното инженерство - потенциално водещо към видово еднообразие и по-голяма неустойчивост към болести.

 

Д-р Къри предсказва, че след 100000 години генетичния елит ще се движи в специални кръгове. Представителите им ще бъдат забележително високи, слаби, чисти, здрави и изобретателни, докато генетичната “под”-класа ще бъдат ниски, набити, асиметрични, болнави, по-малко интелигентни и мръсни. "Със сигурност не можем с абсолютна точност да предвидим какво ще се случи, но бихме могли да направим научни предположения основаващи се на нашето разбиране за еволюцията", казва д-р Къри.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...