Jump to content

Умря малък гений с имплантиран VeriChip


Препоръчан пост

На 18 години почина момче, което стана известно с това, че имплантира в рамото си един от нашумялите напоследък чипове VeriChip през 2002 година.

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/verichip.jpg

 

Според Palm Beach Post, Дерек Джакобс е претърпял катастрофа вчера със своята Yamaha 2005 год. и е починал на място.

На 12 години получава титлата инжинер в инсталиране на корпоративни мрежи - големи и средни. За това той получава и сертификат от Майкрософт.

Две години след това в едно шоу по NBC си имплантира VeriChip в рамото. На 16 започва да учи в Международния университет в Маями. Преди 2 месеца оставя тази идея и се прехвърля неврохирургия.

Това е накратко историята за най известният човек от многото, които започнаха да си имплантират микрочип.

 

http://www.softvisia.com/users/pantockrator/Verichip2.jpg

 

Какво представлява с 2 думи. Средство за идентифициране , което не се нуждае от батерии, не се влияе от скенер импулси. Някои банкомати в САЩ имат функция за разпознаване на собственика на кредитната карта.

Редактиран от Pantockrator
Link to comment
Сподели другаде

Съжелявам за починалото момче!

Разгледах сайта на VeriChip, защото не ми беше известно какво е това и за да ми стане малко по-ясно се поразрових и още. Както и да е - в общи линии разбрах за какво става дума.

Стана ми интересно това каква е връзката между гениалността на момчето и чипа, в смисъл дали този чип е помогнал или способствал по някакъв начин за това то да стане толкова умно или по-скоро това, че било толкова умно го е накарало да си сложи този чип. След като почетох малко започнах да си мисля, че пъровото ми предположение е погешно...

Но все пак - това, което исках да питам е: има ли някаква възка между това, че момчето е имплантирало този чип, гениалността му, смъртта му?

Link to comment
Сподели другаде

Ами според мен няма. Това е нещо което беше голяма новина преди няколко години , но постепено спряха да говорят за тях (чиповете). Той просто става известен с титлата си и сертификата от Микрософт и явно от НБС са си направили малко реклама, както и на производителя с директното предаване на имплантирането. С една дума чипа е нещо като реклама и популяризиране. Така смятам.

Цената от 150 $ едва ли е причина да не станат масови. Аз мисля, че това наистина е начин да се идентифицира човек. Това обаче също означава, че може да дойде време когато ще се шпионират тези хора. Ами ако се засичат от някакви радари или нещо от рода на GPS ? Засега се твърди че не се засичат от скенерите по летищата например, но това не значи нищо.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...