Jump to content

Kaкъв Download Manager изпозвате и защо?


Препоръчан пост

Това, което искам да ви попитам е за качествата на Download Managers (или програми за сваляне, изтегляне и прочее на файлове от Интернет). Говоря все пак за MS Windows.

 

Пробвал съм повечето подобни програми, нo за съжаление или са платени, или са "безплатни" с включени екстри като реклами, шпионски зарази, без локализация на български и т.н. Последната уж "рекламна" (adware) ме изненада е шпионската си същност. Както и де е.

 

Интересно е, че ме вече ме впечатляват все повече добавките към браузърите, които стават доста популярни.

 

Ето моите двe програмки за Download:

* DownThemAll!, който ме впечатли изключително. Деинсталирах официално лицензирана програма за Download, поради това, че просто тя не може и 10% от разширението за Mozilla Firefox. И на всичкото отгоре DownThemAll! е и на български eзик!

* В добавка за всеки случай имам инсталиран Free Download Manager. Хубава програма! Също е на и на български език. От днес използвам и двете, заедно с DownThemAll!.

 

Можете да ме мислите за откачен при положение, че има разни платени програми с "лекарства". Moже би са много добри, "ускоряват" изтеглянето на части, правят приоритет, красиви са (GUI). Но не виждам с какво са повече от изброените по-горе абсолютно безплатни програми за теглене (с възможност за "прекъснато" теглене: пауза, стоп, разписание, сайтове, ftp и какво ли още не) от Интернет.

 

Искам само да припомня, че най-старите и известни програми от този тип са FlashGet и GetRight. Имам впечатление, че авторите на подобни "мениджъри" като че ли копират от тези двете възможностите и интерфейса. До момента като че ли няма нещо ново, освен (според мен) разширението за Mozilla Firefox: DownThemAll!. Възможно е да има и други подобни хубави приложения за различните браузъри. А те (браузърите) са доста.

 

N.B. Няма как да правя реклама на изброените по-горе приложения: DownThemAll! и Free Download Manager, при положение че са безплатни. :)

Link to comment
Сподели другаде

Най-първият даунлоуд мениджър, който ползвах, беше NetVampire. Той май вече е мъртъв, така да се каже. От FlashGet съм бил доволен - върши си работата. В момента не ползвам никакъв, защото не ми е нужен, но ако трябва да се спра на някой, то ще е Internet Download Accelerator (IDA), от който съм много доволен, или на безплатния му брат близнак - Download Master, който обаче е на руски.
Link to comment
Сподели другаде

Аз не се притеснявам от руския интерфейс на Download master и съм с него повече от година,той е всичко което ми трябва.Преди него бях доста време с Getright който в едни версии имаше проблем с Flashgot на Мозилата(или по-точно обратното) и затова го зарязах.Сега вече пак са съвместими ама съм си свикнал с руснака и мисля че е по-добър и безплатен най-вече. Редактиран от Dragozow
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Download Master от 5-та серия. Неслучайно акцентирам върху последния детайл, защото с 4-ката имаше някои дребни проблеми, които сега са вече изчистени. Няма да ги споменавам, защото вече са в историята.

Много висока оценка бих дал и на Mass Downloader (въпреки безобразния вграден български превод) - единственият менажер, който ме е принуждавал да му намалям скоростта на теглене. Имам снимка, на която се вижда как тегля файл със скорост 32,85 МВ/сек от друг компютър, но не се гордея с това (не знам как да приложа снимката, но ако някой прояви интерес - ще му я пратя), а и последствията бяха твърде жалки. После ограничих скоростта му и го ползвах безпроблемно дълго време.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...