tedi87 Публикувано Неделя в 16:15 Report Share Публикувано Неделя в 16:15 Здравейте на всички, искам да попитам по-знаещите съфорумци, какво дъно бихте ми препоръчали, като съотношение, цена, качеството и евентуално бъдеща по-дълга поддръжка и експлоатация? От няколко години си ползвам дъна на Gigabite и съм доволен, имат много плюсове и доста минуси. Най-вече ми харесва това, че имат достатъчно портове и позволяваха добър избор на по-достъпна цена. Бих казал дори, че не съм ползвал толкова предния панел за портове, колкото задните на кутията. Дойде време, обаче да се разделя с моето старо дъно и искам мнение от Вас, на какво да наблегна, като изискванията ми е за целта са следните: - да има изходи за управление на многоканални колони, защото имам колонки на Creative Inspire T6100 5.1 и бих желал да имам възможност, да ги ползвам точно през подобен интерфейс - на второ място RAM-та въпроса ми е паметта DDR4 или DDR5 да избера в момента съм със DDR4 и от към производителност едва ли ще усетя ли разлика при ползване на компютъра, като обикновен потребител с оглед на текущите цени - относно процесор AMD или Intel на какво да се спра задължително и на какво да наблегна като искам компютъра да може да се ползва и за игри Като бюджет за дъното рам-та и процесора съм определил не повече от 800евра. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано вчера в 09:49 Report Share Публикувано вчера в 09:49 Каква е видео картата в момента? Какви игри (ще) се играят? Какъв е мониторът? Има ли конкретен магазин, от който пазаруваш, за да гледам цени там? Не знам за какви точно портове говориш. Ако имаш предвид USB, то няма някакво правило, че Gigabyte предлагат по принцип повече от другите произоводители. Цените на паметта в момента са откачени, а наличностите са ограничени, така че не се знае точно какво и за какви пари ще се намери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
raddoeswp Публикувано вчера в 16:05 Report Share Публикувано вчера в 16:05 Зависи от пълния бюджет, но с цените на DRR5 рамта, нещата стават доста сложни. Аз бих заложил на нещо като Asrock H610 Combo, поддържащо LGA 1700 процесори на Intel. Мога да си сложа DDR4 рам и после да я заменя за DDR5, защото притежава и двата типа гнезда (общо 6). За звука, не бих разчитал на дъно, а на въшна звукова карта, но това е преференция вече. За идеи по сглобяване на компютър открих този конфигуратор и ми свърши работа, та надявам се, че и на теб ще свърши - https://ioverclock.com/kompyutaren-konfigurator/ 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tedi87 Публикувано преди 11 часа Author Report Share Публикувано преди 11 часа преди 22 часа, Night_Raven написа: Каква е видео картата в момента? Какви игри (ще) се играят? Какъв е мониторът? Има ли конкретен магазин, от който пазаруваш, за да гледам цени там? В момента ползвам тая карта и съм доволен за момента не смятам да я сменям. Монитора е малък, не е нещо особено модела е на Asrock, но върши работа. Конкретен магазин не мога да посоча дал съм Nikem като пример, защото съм пазарувал от тях доста и съм доволен, ако вие обаче имате насока към друг подобен, моля да ме запознаете! Аз гледах въпросното дъно и също ми хареса това че комбинира двата типа RAM гнезда (в момента съм със 16ГБ DDR4), но честно казано ме спира именно LGA 1700 процесори на Intel. Точно затова избора на процесор ме вълнува, защото битува едно противоречие в интернет пространството за приоритет на AMD пред Intel, особено за настолни компютри. До колко сте съгласни с това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано преди 9 часа Report Share Публикувано преди 9 часа преди 1 час, tedi87 написа: В момента ползвам тая карта и съм доволен за момента не смятам да я сменям. Монитора е малък, не е нещо особено модела е на Asrock, но върши работа. Интересна комбинация, защото въпросната видео карта е доста неспособна да оползотвори възможниостите на монитора, освен ако не се играят доста стари игри или се ползва DLSS. Не го казвам с цел да те подтиквам да смениш видео картата, а просто уточнявам. преди 1 час, tedi87 написа: Конкретен магазин не мога да посоча дал съм Nikem като пример, защото съм пазарувал от тях доста и съм доволен, ако вие обаче имате насока към друг подобен, моля да ме запознаете! По принцип не препоръчвам магазини. Попитах за такъв, за да знам къде да гледам цени и наличности, защото ако ползваш кнкретен магазин иначе има шанс да предложа някой модел и да се окаже, че го няма там, където пазаруваш. преди 1 час, tedi87 написа: Аз гледах въпросното дъно и също ми хареса това че комбинира двата типа RAM гнезда (в момента съм със 16ГБ DDR4), но честно казано ме спира именно LGA 1700 процесори на Intel. Аз дори не бих си и помислил да купя или препоръчам въпросната дънна платка (дори и да я имаше по магазините). Това е много нисък клас продукт. преди 1 час, tedi87 написа: Точно затова избора на процесор ме вълнува, защото битува едно противоречие в интернет пространството за приоритет на AMD пред Intel, особено за настолни компютри. До колко сте съгласни с това? Няма такова нещо като "AMD са по-добри от Intel" или "Intel са по-добри от AMD". Не и във всички ситуации. Според мен в момента AMD предлагат по-добрите платформи и по-добро съотношене цена/какво се получава насреща. Това не значи по никакъв начин, че не е възможно в даден ценови сегмент да се окаже, че Intel имат по-добра алтернатива. Платформа (дънна платка + процесор) се избира на базата на различни фактори: 1) какви продукти са налични; 2) какви са цените им; 3) какъв е бюджетът и 4) какви са нуждите. Забравих да попитам каква е кутията. Ще можеш ли да събереш ATX дънна платка или сме ограничени само до mATX? Също така, останах с впечатление, че искаш дънната платка да разполага с някакъв минимален брой USB портове. Ако да, кажи колко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост