Jump to content

Пазаруване от aliexpress


SATOR

Препоръчан пост

Харесах си нещо, но не съм пазарувал. Имам профил. Мога да пробвам с нещо евтино за 20-50лв. Как става плащането, само си въвеждаш данните от картата и плащаш предварително? С какви карти става? С обикновена мастеркард към ЦКБ става ли? И за адреса също се чудя, до офис на пощенски клон, до личен адрес, .... какъв е по-добре? После на зададения телефон ли се обаждат че е пристигнала пратката? И за калко време горе-долу става доставката?

И, изобщо има ли друг чуждестранен сайт, който е по-добре да се пазарува?

Link to comment
Сподели другаде

Разбира се, плаща се предварително. С дебитна карта става - visa, MasterCard, PayPal и т.н. Пише си какви са вариантите. Аз пиша личен адрес - в случай, че има доставка с Български пощи, да знам къде да си търся известието (ако не пратят SMS). Не съм имал случай да е с пощите до сега. За Пловдив, най-често като стигне в България, ми ги поема пратките ExpressOne, които ги карат до най-близкия до адреса който съм посочил техен офис/офис на EasyPay, където имат представителство. Получавам mail и SMS да ида да си прибера пратката срещу лична карта. Получавал съм пратки и чрез еконт - т.е., в BG те са поели пратката и карат директно на адрес. Като поръчваш, виж дали ти начисляват 20% VAT - повечето магазини го правят и няма дертове с митниците. Ако е над опредлена сума (150$) съм чувал, че се обмитява, митническо представителство през Български почи и чакане. Не съм вземал неща над тая сума. Време за доставка - не съм имал повече чакане от 10-15 работни дни, но си зависи от магазина и т.н.

Сайт от който се проследяват подробно пратките: https://parcelsapp.com/en/shops/aliexpress

Доста е подробен и показва и на наша територия кой е поел пратката и от кой да чакаш връзка.

Link to comment
Сподели другаде

За проследяване на пратките, с това ли става: Order ID и следват 16 цифри?

А иначе на тази пратка ми пише:

VAT included  
 

VAT: US $2.16
From 1 July 2021, all marketplaces are required by EU law to collect Value-Added Tax (VAT) and remit to the competent tax authority under certain circumstances. The VAT rate may vary depending on the destination country for your order and the type of goods purchased. For more information, please visit our Help Center.

Link to comment
Сподели другаде

Не. В My Orders си има бутонче Tracking. От там се вижда. Чак като го шипнат - за което трябва да се получи мейл, ще видиш тракинга и ще излезе в акаунта с поръчките.

Link to comment
Сподели другаде

Да, ориентирах се. Само ме притеснява че много лесно се плаща. Въведох си данните от картата и после се цъка с бутон и, - готово. Без никакви потвърждавания от мен през мобилното приложение на банката или друго1с код или пин...). Сега от страх няма да държа по-големи суми в картата....😟. Как мислите, сигурен ли е сайта? За данните на картата...

И, как е например в amazon или други сайтове... Май е по-скъпо.

Link to comment
Сподели другаде

Викаш - по-трудно трябва да е, за да внушава сигурност :haha:

То си е добра практика ползването на карта/сметка отделна за такива плащания он-лайн. Точно толкова сигурно е, колкото плащане от всеки 1 друг сайт/магазин. Можеш да му цъкнеш там да не ти помни данните и пр. От amazon.de също не се е обясняват много много. Има и доста фалшиви магазини там - щото техния магазин се ползва и от 3rd party продавачи.   

Link to comment
Сподели другаде

Не го закачай. Това потвърждаваш, като си получиш стоката. Така или иначе, те разбират, когато е при тебе и те подканят да го цъкнеш по mail. 

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Често поръчвам от Aliexpress разни крушки, кейсове и т.н. и винаги пристига това което съм поръчал.

В повечето случаи пристига до мен за 1 седмица и в много редки случай до 2 седмици.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...