SATOR Публикувано Декември 4, 2023 Report Share Публикувано Декември 4, 2023 Включвах я в някакъв компютър и си я извадих правилно, но после на моя не се прочете, не се чете и на други два. Явно не е проблема в моя компютър. Как да я отворя да се съхраня файловете? Проблема е че ми излизат една папка и две файлчета които не се отварят. Какво да и правя? Ето скрийн шоти: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 4, 2023 Report Share Публикувано Декември 4, 2023 На мен ми прилича на заразена/криптирана ... Като начало спри да я бодеш на различни машини да не ги заразиш и тях. Какво беше съдържанието на флашката ? Пак така ли беше - една папка и два файла, или тези са новопоявили се ? Можеш ли да преименуваш папката ? Виждам, че файловете нямат асоциирано разширение. Като стартираш някой от двата системата предлага ли ти вариант с какво да го отвори ? Пробвай да качиш единия файл тук и кажи резултата - https://www.virustotal.com/gui/home/upload 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Декември 5, 2023 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Доста папки и доста файлове. Флашката си беше половина пълна (3GB от 7GB, както е от снимката). Пробвах да преименувам папката, или и файловете. Не успях, изписваше ми че името е дълго или не може да се преименува. Не може и да се качи на сайта никой от тези файлове. Опитах се със 7zip да разархивирам файловете и папката не успя, но ми отвори другите два. Ето снимки: Накрая я форматирах два пъти и мисля да си я използвам пак. Как мислите, не бих иискал да заразя компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Декември 5, 2023 Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Само жалко за файловете ... Аз бих използвал софтуер за форматиране на най-ниско ниво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Декември 5, 2023 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Да, важна ми беше. Какво приложение за форматиране на ниско ниво бих могъл да ползвам? Сканирах си компютрите, нама вируси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2023 Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Според мен в случая е достатъчно да изтриеш всички дялове през Disk Management и да ги създадеш наново. Ако искаш специализиран инструмент за зануляване (което понякога се нарича форматиране на ниско ниво), можеш да ползваш HDD Low Level Format Tool. В безплатната си версия е ограничена, но в случая няма да е от значение, защото флаш паметта по всяка вероятност не е бърза, а и е с малък капацитет. След зануляване ще трябва да си създадеш дяловете отново разбира се. Ако искаш софтуер с повече опции, AOMEI Partition Assistant или MiniTool Partition Wizard ще свършат работа. 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SATOR Публикувано Декември 5, 2023 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Аз си я форматирах. Ще я форматирам и през Disk Management , но само ако трябва. Но ще го имам в предвид този тулл. Той щеше ли да запази файловете които бяха на нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2023 Report Share Публикувано Декември 5, 2023 Ако вече си я форматирал, няма нужда да го правиш отново през Disk Management. Форматирането няма да е различно. Предложих Disk Management в случай, че искаш да изтриеш дяловете и да ги създадеш наново. Никое форматиране или зануляване не запазва файловете. Зануляването дори има за цел да заличи информацията на устройството напълно, за да не могат да бъдат възстановена след това. Особено по-комплексното зануляване (disk wipe). 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост