abracadabra Публикувано Октомври 9, 2023 Report Share Публикувано Октомври 9, 2023 Искам да вляза в настройките и да видя ако ми сменят IP-то от доставчика дали ще трябва да въвеждам там данни и др. А и да видя какво може да се прави.Намeрих, RS- конзолен кабел. На снимката се вижда къде е включен и от там в USB на компютъра. Инсталира се драйвър за него автоматично. Прочетох че трабва да използвам терминална програма като PuTTY (за Windows) за връзка с компютър и управление ( Telnet client ).Изтеглих putty-64bit-0.79-installer, и го качих на компютъра, който е свързан с кабела. Но, дали съм на пръв път, -не знам. Сега не ми е ясно какви настройки да направя за да достъпя CISCO-то. Намерих това: https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/routers/access/1800/1801/software/configuration/guide/scg/routconf.html Ако дадете малко съвети, ще ми дойде много добре.Ето снимки: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 9, 2023 Report Share Публикувано Октомври 9, 2023 На прав път си; опитай да направиш връзка чрез PuTTY с Connection type: Serial и Serilal line: COM1 (в Device Manager би трябвало да се покаже номера на port-а).Ако ти поиска парола и не я знаеш, в същото ръководство, което си посочил, има описана процедура за възстановяване: Recovering a Lost Password Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Октомври 10, 2023 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2023 Благодаря, ще пробвам и ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Октомври 23, 2023 Author Report Share Публикувано Октомври 23, 2023 Днес чак стигнах и отделих време за суича. Аз още не проумях кавода настроя на първи екран на PuTTY . А и има едно като второ приложение за генератор на ключ- сигурно е да се лицензира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 24, 2023 Report Share Публикувано Октомври 24, 2023 Разгледай тези упътвания:Access the CLI via PuTTY using a Console Connection иConnect PuTTY with Cisco Router using Console Cable.Connection type трябва да е Serial и със съответния COM port. Key Generator-a на PuTTY e за съвсем друго нещо (създаване на цифров ключ за шифроване на връзката) и засега не ти трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Октомври 26, 2023 Author Report Share Публикувано Октомври 26, 2023 Много е добро и полезно. Благодаря много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост