Jump to content

Препоръчан пост

Първо ми изписа съобщение да сменя касетата. Имаше тонер в нея, но явно по някакъв начин отброява копията.... Смених я с нова( съвместима).

След 10-ина копия ми изписа и да му смена барабана..... Вадя го, добре ми изглежда.... Да, не е сменяван никога от купуването му.

 

Как така отчита и дали може да се рециклира оригиналната касета и барабана?

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да "нулираш" брояча на барабана по начина, описан в официалната документация (ето и видео). За нулиране на брояча за тонера също има начин.

 

Устройството брои оборотите при въртенето на тонера и барабана и при определен брой обороти извежда подкана за смяна на консуматива.

 

Оригиналната касета може да се рециклира, съвместимата - също, но предвид цената - не си струва. Барабана не си струва да се рециклира.

 

За това устройство има две касети: TN3430 - за 3 000 страници и TN3480 - за 8 000 страници (при 5% запълване на страницата). Имай го предвид, когато търсиш нова касета за смяна, дори и да е съвместима.

 

Имай предвид още нещо: тонер касетите се класифицират като опасен отпадък (като акумулаторите, батериите и др.) и е забранено да се изхвърлят заедно с останалите отпадъци. Има фирми, които изкупуват празни тонер касети, но само, ако са оригинални, нерециклирани и без дефекти и повреди и са съхранявани в оригиналните опаковки. За предаване и обезвреждане на съвместими тонер касети ще трябва да си платиш.

Link to comment
Сподели другаде

 

 

За предаване и обезвреждане на съвместими тонер касети ще трябва да си платиш.

Тук се смях доста, щото в наш`то БГ едва ли някой ще го направи...

Link to comment
Сподели другаде

Много благодаря. Полезна информация, точно това исках да науча.

А, колкото до тонер касетите, наистина не е добре това че изкупуват само здрави и оригинални ца да ги пълнят и продават. Но, стари не искат да приемат и утилизират. Имах една кутия със стари 200-300 батерии AAA и AA, и питах една фирма по телефона и ми казаха че трябва да им платя за да ги вземат... Няма ли закони за това, не знам но не е редно. Например когато в ТЕЦ Бобов дол имаше репортаж преди години за замърсяването, аз видях вагоните със стари тонер касети..................... 

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да се поинтересуваш в Общината (в отдел "Екология") за площадка или обект за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване; на сайта на административната структура също би трябвало има информация за това.

Същото се отнася и за батериите и другите опасни отпадъци - гуми, масла и т. н. т.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...