Jump to content

Търся МatLab :)


Препоръчан пост

Здравейте,

Аз от понеделник започнах лекции и днес имах предмет наречен "Системен Анализ". Като влязохме и седнахме по компютрите ни казаха че ще ползваме програмата "MatLab".

Някой може ли да ми каже коя е най - новата й версия и от къде мога да си я изтегля без да е платена и без да има 15 дневен изпитателен срок или нещо подобно. В университета е версия 6.5 , но аз бях чувала че има и по - нова.

Благодаря предварително за информацията :)

Link to comment
Сподели другаде

Аз ще те посъветвам да говориш с преподавателите си и да им кажеш, че искаш да работиш и вкъщи, и ако могат да ти дадат програмата, защото предполагам или са закупили лиценз или са им я подарили.

 

Иначе няма как да ти дадем версията (без да се плаща и без 15 дневен пробен период), която искаш, защото ще е против правилата ;)

Link to comment
Сподели другаде

Лично аз ползвам версия 6.5 на програмата, но има и по-нова. Трябва обаче да знаеш кой точно модул на Матлаб ти трябва, защото самият софтуер представлява един енджин, към който се инсталират определен набор от инструменти в конкретна област. Примерно аз ползвам модула за финансов анализ и моделиране, но има куп други модули. Използването на 15 дневна пробна версия не е толкова лесно, защото първо трябва да имаш акаунт на сайта на софтуерния разработчик, а освен това трябва да обясняваш в телефонен разговор със служител на компанията защо ти трябва Матлаб.

Има специална секция, която е за студенти, но доколкото разбирам ползването става чрез сключен договор с кокретно учебно заведение или преподавател. Ето ти един линк с повече подробности:

http://www.mathworks.com/academia/student_version/

Моят съвет е да обясниш на чист български на преподавателя си, че легалното използване на Матлаб е доста скъпо удоволствие и да го попиташ дали няма някакъкв университетски акаунт, с който може да се ползва пробна версия на програмата.

Между другото, 15 дена са абсолютно недостатъчни за разучаването на който и да е от модулите на матлаб-а...просто това не е програма, предназначена за масовия потребител, а изключително специализиран софтуер със собствена логика и организация.

Link to comment
Сподели другаде

Матлаб е една чудесна програма с огромни възможности. Най-добре да говориш с преподавателя но аз много силно се съмнявам и неговата версия да е легална. Когато бях студент нямаше НИЩО легално при нас. Едва ли нещата са се променили във ВУЗ-овете из страната. Адски много се надявам да греша. Успех
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...