Jump to content

Вирус при включване на лан кабел


Препоръчан пост

Здравейте, от 2 дена имам проблем с един вирус Win32/heri, и то всеки път когато вкл.лан кабела avg-то го засича и го маха и веднага махам лан кабела и всичко е ок, при пълен скан не намира вируси, отново слагам лан кабела и пак го лепва след 30-60 секунди.. Искам да спомена че преди това пробвах чисто нова безжична мишка и след това се появи вируса след няколко минути не знам колко точно защото не бях на компютъра или е просто съвпадение. Естествено махнах мишката и откачих веднага лан кабела.

Давам снимка за повече информация какво намира Антивирусната. Също ако някой знае какво прави този вирус ще е добре. Предварително благодаря на всички се отзовали на помощ и Весело посрещане на празниците! 

post-13748-0-29897800-1650670247_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Това е троянец.

Версиятя на AVG стара ли е?

Подобен проблем е разискван тук: https://support.avg.com/answers?id=9060N000000gFS3QAMи тук https://support.avg.com/answers?id=9060N000000gGar

 

Пробвай с Malwarebytes AdwCleaner да го махнеш.

Link to comment
Сподели другаде

По директорията на вируса виждам, че е нещо свързано с GOOGLEUPDATE.exe
Понеже не използвам google chrome, ако го деинсталирам ще се оправи ли? Също четох и за спиране на процесите на GOOGLEUPDATE от msconfig този gupdate и този gupdatem? Със avg от 2013 съм, уж ъпдейтвано успешно до 2018 версия, не ми дава повече да ъпдейтвам с xp съм. 

Link to comment
Сподели другаде

Как ще деинсталираш нещо, което нямаш? Поне няма логика да имаш инсталирано нещо, което не ползваш. Ако все пак имаш Chrome и не го ползваш, да деинсталирай го, след което погледни за различни стартиращи се услуги или процеси, свързани с него (да речем в Autoruns) и изчисти временните файлове добре. Ако проблемът изчезне, значи най-вероятно е била фалшива тревога на AVG.

 

Това прилича на фалшива тревога, но не мога да съм сигурен. Според мен се опитай да сканираш цялата система с поне 2-3 допълнителни програми. Malwarebytes, AdwCleaner и някоя алтернативна антивирусна. За жалост нямам представа кои от тези програми изобщо поддържат архаичната Windows XP.

Link to comment
Сподели другаде

Ето, че мита за фалшива тревога е разбит и благодаря на моета антивирусна че предотврати екстрактването на ъпдейт ексето. 

На следващия ден след като пуснах тази тема се появи информация в международни източници, а чак едва днес се появи и на наша територия информация, че хроум браузера е бил арена на хакерски атаки и са пострадали доста потребители. Това обяснява, че когато сложа лан кабела чрез ъпдейт услугите на въпросния браузер се сипват доста неприятни гадинки... Освен деинстал на браузера и earth и няма да пускам компютъра известно време към Интернет свързан май така се получава.. Въпроса ми е че дори и след деинстал на браузера оставя и други неща как да ги махна напълно услугите им? 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...