barca_b0y Публикувано Октомври 30, 2020 Report Share Публикувано Октомври 30, 2020 Здравейте! Трябва ми софтуер, с който да открия дублиращи се (или подобни) снимки. За предпочитане безплатен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 30, 2020 Report Share Публикувано Октомври 30, 2020 Здравей, можеш да опиташ с dupeGuru. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 30, 2020 Report Share Публикувано Октомври 30, 2020 Програми за откриване на дублиращи се файлове има много. Лично аз харесвам SearchMyFiles. След като я стартираш е нужно да избереш режим на търсене на дублиращи се файлове. В поле Base Folders посочваш папката/папките, които да се претърсят.За откриване на подобни изображения на теория това трябва да свърши работа, но нямам никаква представа колко добре се справя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 27, 2020 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2020 С огромно закъснение се включвам в собствената ми тема. Понеже се заиграх в последно време с оправяне на стари бъркотии, понатрупах малко опит в тази сфера. Пробвах всеки споменат софтуер от темата, както и може би всичкия безплатен изобщо. Свършиха ми хубава работа две програми - AllDup и Similarity. И двете безплатни почти без уговорки. И двете лесни за ползване. Настройките не са козметични, а наистина помагат програмата да се нагоди спрямо случая. От всичко, което пробвах, само тези двете анализират качествено съдържанието на файловете и на тази база откриват прилики. Повечето софтуер разчита на сравнение на атрибути (имена, размери и т.н.), а това в повечето случаи може да се прави и без допълнителен софтуер. С комбинацията от тези две програми успях да си оправя колекцията от снимки и музика. Дори се наложи да изолирам инструменталите, за да не ги открива за дубликати. За видео така и не открих нещо ефективно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост