Jump to content

Софтуер за дублиращи се снимки


Препоръчан пост

Програми за откриване на дублиращи се файлове има много. Лично аз харесвам SearchMyFiles. След като я стартираш е нужно да избереш режим на търсене на дублиращи се файлове. В поле Base Folders посочваш папката/папките, които да се претърсят.

За откриване на подобни изображения на теория това трябва да свърши работа, но нямам никаква представа колко добре се справя.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

С огромно закъснение се включвам в собствената ми тема. Понеже се заиграх в последно време с оправяне на стари бъркотии, понатрупах малко опит в тази сфера. Пробвах всеки споменат софтуер от темата, както и може би всичкия безплатен изобщо. Свършиха ми хубава работа две програми - AllDup и Similarity. И двете безплатни почти без уговорки. И двете лесни за ползване. Настройките не са козметични, а наистина помагат програмата да се нагоди спрямо случая. От всичко, което пробвах, само тези двете анализират качествено съдържанието на файловете и на тази база откриват прилики. Повечето софтуер разчита на сравнение на атрибути (имена, размери и т.н.), а това в повечето случаи може да се прави и без допълнителен софтуер. С комбинацията от тези две програми успях да си оправя колекцията от снимки и музика. Дори се наложи да изолирам инструменталите, за да не ги открива за дубликати. За видео така и не открих нещо ефективно.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...