Jump to content

Странно променящ се размер на свободното пространство


Matt_Ragan

Препоръчан пост

Здравейте!От известно време констатирам нещо което касае оставащото свободното място на дял D:Може би това се отнася и за дял C:,но не съм го забелязал по толкова явен начин както за D:.Най-ясно виждам това когато например тегля филми.С мюторент съм и ги свалям предимно на D: и примерно имам 13 ГБ свободно място на диска.Тегля два филма които са да речем общо 5-6 гигабайта и в един момент виждам в мюторент че филмите които тегля са спрени,защото няма свободно място на диска.Поглеждам и виждам свободно място 0.Трябва да разчистя нещо за да продължи свалянето.И това се случва постоянно когато свалям.Снощи например преди изключване на лаптопа имах останало около 1 гигабайт и нещо.Така пишеше.Днес виждам че свободното ми място е 23,1 гигабайта.Незнам от къде може да става това.

Link to comment
Сподели другаде

Да не би да си включил опцията за NTFS компресия (десен клик върху дяла -> Properties -> Compress this drive to save disk spacе)?
Сходна опция има и за папки: десен клик върху папката -> Properties -> Advanced... -> Compress contents to save disk spacе.

 

Ако не са активни опциите, можеш да опиташ да не теглиш нищо за ден-два (колкото е нужно), за да видиш дали ще има неочаквани промени в свободното дисково пространство.

Реално погледнато е нормално при започване на теглене да има повече свободно пространство, защото торент клиентите по подразбиране не си заделят/запазват предварително цялото пространство, което им е нужно, за да изтеглят даден файл, така че постепенно запълват пространството, докато теглят.

Ако искаш да е по-предсказуемо, можеш да включиш опцията пространството да се запазва/заделя за целия торент да се заделя още със стартирането му. Не помня къде точно се намираше опцията, от много отдавна не ползвам uTorrent.

Link to comment
Сподели другаде

На дял D: беше включена опцията.Нямам никакъв спомен да съм я включвал.За дял C и папките не беше включена,но въпреки това за дял С съвсем скоро трябваше да разчиствам защото нещо "ядеше" свободното пространство,а там отдавна не бях свалял торенти.

....."Реално погледнато е нормално при започване на теглене да има повече свободно пространство, защото торент клиентите по подразбиране не си заделят/запазват предварително цялото пространство, което им е нужно, за да изтеглят даден файл, така че постепенно запълват пространството, докато теглят"...

Преди не беше така.Този проблем се появи не много отдавна.Освен това бих искал да попитам и друго.Може би трябва да питам някъде другаде,защото писахте че не ползвате мюторент,но все пак...При всяко стартирване на лаптопа ми се появява съобщение от мюторент.Нещо свързано с рекламодателите им ли незнам какво точно,не съм се задълбочавам да чета.И има бутон да приема и да продължа.Аз обаче не приемам и така до следващото рестартирване.Ако не ме лъже паметта веднъж приех,но после пак се появи съобщението.Въобще незнам как да се отърва от тази досада.Преди беше на български,сега стана на английски и тъй.И като не приема ми се зарежда страница към мюторент.

Link to comment
Сподели другаде

Относно рекламите в uTorrent, това трябва да ти свърши работа. Няма да елиминира всички излишни неща, но ще премахне най-досадните и ресурсоемки такива.
 
Също така, можеш да се замислиш да преминеш към алтернативен торент клиент като наприме qBittorrent, Deluge или Transmission. Според мен, от трите, qBittorrent е най-смисленият заместител от гледна точка интуитивност и възможности, но и другите са отлични.

Link to comment
Сподели другаде

Аз това за рекламите го знам отдавна и го бях направил,но съм пропуснал да направя нещо,което ми се напомни от линка в коментара ви.Т.е.за да се съхранят промените трябва да се излезе от мюторент с Файл-Изход.Ще следя как стоят нещата с губещото се пространство и пак ще пиша,ако има някакви проблеми.Благодаря засега.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

При всяко стартирване на лаптопа ми се появява съобщение от мюторент.Нещо свързано с рекламодателите им ли незнам какво точно,не съм се задълбочавам да чета.И има бутон да приема и да продължа.nИ като не приема ми се зарежда страница към мюторент.

 

Зарежда ти помощния инструмент за отчитане на твоя коефициент като сийдър, рейтинг като сийдър. За да имаш преференция в тегленето пред потребители, които само теглят. Зарежда ти логин страницата, където имаш портмоне с жетони. Само че не си го регистрирал, нито пък си запазил секретни думи за предишното си персонално ID. Ако не искаш портмонето, свали от Замунда. Можеш да минеш и на BitTorrent, той е още по-опростен.

 

Относно рекламите в uTorrent, това трябва да ти свърши работа. Няма да елиминира всички излишни неща, но ще премахне най-досадните и ресурсоемки такива.

 

Интересно, че при инсталацията си получавам мюторент в този си вид...  :)

 

utbg.png

 

Но предпочитам да инсталирам и добавката BitTorrent Speed, за която вече стана на въпрос по-горе.  :forgetit:

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Както вече бях писах,това с мюторент се оправи,но остана онова другото.Например днес пишеше че има свободно място на диска над 7 гигабайта.Взех да тегля филм,който е 4,35 гигабайта и по едно време теглето спря,защото вече няма място на диска,т.е. мястото е 0 байта.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...