radichev Публикувано Октомври 11, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2018 друг вариант е ssd 120GB + hdd wd gold 2tb. при положение на ssd ще се ползва само за операциона система.но не знам мойто дъно да ли ги подържа sdd дъното ми е Asus P5Q pro. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 11, 2018 Report Share Публикувано Октомври 11, 2018 Ще си ограничен по скоростите на SATA2, но това не е чак такъв проблем.Добре с какво този GOLD толкова те е спечелил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 11, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2018 мисля, че е в него има хелий , за да елиминира атмосферната турбуленция. и други предимства.Когато питах в два сервиза не са го чували изобщо само black i red.Някак си подкарах windows 10 може да е временно но ме устройва за сега.Но се вижда забавяне малко повече от преди. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 12, 2018 Report Share Публикувано Октомври 12, 2018 Браво! Ако за сега ти върши работа ползвай го, все пак винаги имай едно на ум за данните на него и наблюдавай S.M.A.R.T. му за промени. Не знам защо "сервиз" го вдигаш на такова високо ниво, не искам да обиждам работещите там, но със сигурност няма еталон за квалификациите на служител в сервиз. Black, Blue, Red, Green, Purple и т.н.Всеки диск си е за точно определено използване.Gold - Enterprise-class storage тоест изобщо не е за домашна употреба. Да може да се каже, че като такъв клас ще е една идея по-качествен, но ще има и по-голямо изискване към тока, ще се върти по-бързо (спрямо диск на 5400) и при удар пак може да пострада, надеждното съхранение на данни никога не е само на един носител. От там като вземеш цената му виждаш, че за тези пари почти можеш да вземеш 2х2TB при които надеждността скача двойно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 12, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2018 захранването ми е 750 W Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 12, 2018 Report Share Публикувано Октомври 12, 2018 1. Няма никакви проблеми със захранването на твърдия диск. Няма значение за какво е предназначен, изискванията са еднакви. Съвсем отделен въпрос е дали наистина допълнителните пари, които ще дадеш за „enterprise“ твърд диск, ще си заслужават.2. „750W“ не значи абсолютно нищо. Това не гарантира по никакъв начин, че захранващият блок е качествен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост