radichev Публикувано Октомври 5, 2018 Report Share Публикувано Октомври 5, 2018 Компютърнатс ми конфигурация е товапроцесор intel core q6600 дъно :Asus P5Q Proоперативна памет : 6 GBhdd: 320 Gbvideo card: ASUS EN8800GTX HTDP 768MB 384bit DDR3 Имам съмнение, че ми е отишъл хард диска, защотокомпютъра не иска да зацепи изобщо и показва син екран. и се рестартирва. Дори исках да го преинсталирам но не ми дава защото отново се показва син екран и се рестартирва, вече го мъчих доста време.Чува се как оптичното устройство върти диска за преинсталация, но изведнъж отново ми показва син екран и се рестартирва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 5, 2018 Report Share Публикувано Октомври 5, 2018 Има ли клок системата? Ако - ДА > върни го на фабрични честоти. Зареди някои инструмент и виж състоянието на диска, пусни и тест на паметта, огледай температурите на компонентите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 6, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2018 зарежда малко и отново се показва синия екран.Дори когато искам да преинсталирам win 10 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 6, 2018 Report Share Публикувано Октомври 6, 2018 Намери си Hiren's Boot CD или подобен зареждащ инструмент.Направи диагностика с него - проверка на S.M.A.R.T., тест на паметта, температури на компонентите.Няма да е лошо да прегледаш (дори на направиш хардуерна профилактика на системата) за проблемни елементи по видео карта, дъно и захранващ блок. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 6, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2018 как да тествам когато не ме пуска на декстоп. До някъде успях до подкарам инсталацията форматирах диска и започна да преинсталирва и стигна до 22% и се показа синия екран и след това нова грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 6, 2018 Report Share Публикувано Октомври 6, 2018 как да тествам когато не ме пуска на декстоп.Какъв Desktop, какви 5 лв.?Говоря за самозареждащ инструмент- Hiren's Boot CD - сам си зарежда и има дузина инструменти за диагностика- Memtest 86+ - сваляш си ISO файла и записваш на CD/USB и той сам си действаЛинкове трябва ли да давам или Google ще ме отмени? Не всичко е прозорци и животни (Windows+Mouse). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 8, 2018 Report Share Публикувано Октомври 8, 2018 Според мен проблемът е в паметта, така че бих препоръчал тест с Memtest86+. Пусни теста и го остави да премине поне 2-3 цикъла, т.е. да обходи цялата памет поне 2-3 пъти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 8, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2018 тествах memtest86 кое да избера от менюто на hiren’s boot CD. През това време ше пусна 2 проверка на оперативната памет с memtest86 програмата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 9, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 тестването продължава 5 часа и 30 мин и още върви Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Октомври 9, 2018 Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 Стой там. Може още толкова да продължи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 9, 2018 Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 Ако твърдият диск не е тестван, ще е добре да се тества с програмата на производителя. Също така, ако имаш възможност, опитай и да смениш кабела на твърдия диск и/или да свържеш въпросния твърд диск към друг SATA слот. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 9, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 hiren’s Boot само тествах хард дискс . Само има някакви бликирани сектори 126 хард диска ми е самсунг ето и системата направих още снимки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 9, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 май намерих нещо странно но не съм сигурен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen_80 Публикувано Октомври 9, 2018 Report Share Публикувано Октомври 9, 2018 Дали ще успее да зареди Mini Windows XP?В него дали има HD Tune и от нея да видим как е Health на диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Октомври 10, 2018 Author Report Share Публикувано Октомври 10, 2018 под мини window xp тръгна направих тест с hd tune в момента правя друг тест с програма Bart’s stuff test 5.1.4 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост