Jump to content

Въпрос за bandcamp


Sten

Препоръчан пост

В друга тема питах как мога да си купувам филми/музика в цифров вид. Вече купих няколко албума от bandcamp. Забелязах, че към цената за самият албум - примерно 10 евро, се добавя "20% VAT" - още 1,6 евро. Защо се получава точно по този начин - 20% от 10 не е 1,6? Има ли разлика дали ще плащам през Пейпал или направо с картата?

Link to comment
Сподели другаде

За жалост нямам точна представа как се изчислява ДДС (VAT). Може би ако цената основната цена е в долари, а ДДС — в евро, тогава пасва: 2 долара = ~1.6 евро според XE.

 

Според мен няма някаква особена разлика дали се плаща с PayPal или директно с картата. Аз плащам директно с картата, когато има възможност. Не виждам смисъл транзакциите да минават през PayPal. Може и да пропускам нещо разбира се, но като цяло PayPal като цяло ми се вижда като излишно усложнение в общия случай.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Странна работа. Специално обърнах внимание на едно нещо. По начало цените там се определят в евро - новият албум на БлубаЛу е обявен на 5 Евро(или повече). Един ден това отговаряше на 6,05 долара, а по-късно - на 5,99 долара. Снимката по-горе няма какво да се коментира. Обаче пак нещо не разбирам. Този път добавих два албума и нещо пак сметката не излиза... Може би разликата идва оттам, че когато албума е обявен на 5 Евро(или повече - аз им отпуснах още 1 Евро) - това "повече" не се отразява на ДДС-то? Което ако е така принципно е по-добре за артистите, а донякъде и за купувачите...

post-9526-0-38040200-1525515885_thumb.jpg

post-9526-0-59590300-1525516361_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...