Panayot Kirov Публикувано Март 14, 2017 Report Share Публикувано Март 14, 2017 ПРИВЕТ. пс. с процесор AMD A8-3870 - това са 4 ядра и 3ghz при 8 гб RAM.Към общото описание на процесора имам описана опция> virtualization- supported / disabled.Имам въпрос.Как, се разрешава, и какво представлява виртуализацията на процесора?Дава ли възможност, за създаване на допълнителни виртуални ядра на компютъра (от 4 примерно на 8 (4 реални + 4 виртуални) за сметка на допънителна памет от хард диска или кеша?Подобрява ли производителността на пц-то и въобще какви нови възмовносто дава разешаването на виртуализацията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 14, 2017 Report Share Публикувано Март 14, 2017 Разрешава се от BIOS. Не ти трябва, освен ако не използваш виртуални машини (VMware Player/Workstation, Oracle VM VirtualBox и подобни). Идеята на виртуализацията на хардуер е да даде достъп до въпросния хардуер на повече от една операционна система, без това да навреди на стабилността и нормалната им работа. Intel и AMD имат свои технологии, които улесняват тази виртуализация, което води до по-ефективна, надеждна и бърза работа на операционните системи, които използват виртуализираните процесори.Както споменах, това е от полза само на хора, които използват виртуални машини активно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Panayot Kirov Публикувано Март 14, 2017 Author Report Share Публикувано Март 14, 2017 Много благодаря,но можеш ли да ми кажеш какво означава процесор 2+2 2реални и 2 виртуални ядра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 15, 2017 Report Share Публикувано Март 15, 2017 Подозирам, чр говориш за многонишковост, т.е. в описания от теб случай всяко ядро може да изпълнява две нишки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост