Jump to content

Препоръчан пост

Malwarebytes 3.0.5 Free се връща до версия 3.0.0 след излизане от Safe Mode и "забравя" за направените сканирания, започва да предупреждава, че никога не е сканирано и отново "забравя" след направено такова. Проблема е отстранен във версия 3.0.6 от 25.01.2017, също и някои други недостатъци.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Привет! Отново Malwarebytes, този път AdwCleaner. След сканиране с този инструмент бяха елиминирани изскачащите известявания от Security Center за състояние на Firewall, Automatic Updates и Virus Protection под Windows XP SP3. Malwarebytes 3.0.6 също реагира на тях като PUM. Други заплахи не се откриват. Нормално ли е това и защо може да се получава така? Засега продължавам да ползвам ХР по някои причини, а и доста съвременни т.нар. "Благинки" работят добре и се актуализират нормално с нея доколкото ми се струва.

Link to comment
Сподели другаде

От написаното ми се струва, че имаш предвид, че сканирането с Malwarebytes е изключило въпросните известия. Всъщност трябва да е обратното: Malwarebytes трябва да засича, ако са изключени, и да ги включва. Може ли снимка или доклад от сканирането?

Link to comment
Сподели другаде

Това е дневника и обектите, поставени под карантина от първото сканиране с AdwCleaner, при което се изключиха известията:

AdwCleanerC0.txtregistryAdwClnr.rar

Доклади от Malwarebytes 3.0 липсват поради проблема описан в началото на темата.

Link to comment
Сподели другаде

Не виждам в дневника нищо, което да води до спиране на Security Center.
 
Отвори Start -> Run, напиши services.msc -> OK. Потърси услугата Security Center и я включи ако е изключена: двоен клик, от падащото меню избери Automatic и кликни Start -> OK.

Ако вече е включена провери как са настройките ѝ в контролния панел.

Link to comment
Сподели другаде

Mwb1.txt - доклад от актуалната версия на Malwarebytes 3.0 с премахнати отметки за известията от Security Center

Mwb2.txt - доклад с поставени отметки.

Първия доклад е от сканиране в администраторски акаунт, втория от потребителски, а в двете сканирания е разпознат само Администратор.

 

Security Center си работи и разпознава дали са вкл. или изкл. Стена и Антивирус, както и имената им, само известията в трея изчезнаха след въпросното сканиране с AdwCleaner.

Link to comment
Сподели другаде

Не сработват тия известявания и това е! Не е проблем, не ми липсват, само ми беше интересно защо може да се получава така с Malwarebytes. Други скенери също не откриват заплахи, и на това не реагират. Компенсирам липсата на актуализации на ХР с тестове с различни инструменти, по-скоро за забавление :matchesfart: Благодаря за отговорите!

Link to comment
Сподели другаде

Продължавам да не загрявам какъв точно е проблемът. Какви известия очакваш? В контролния панел как са настройките? Услугата стартирана ли е?

 

Ако не дадеш информация няма как да се помогне. С гадаене не става.

Link to comment
Сподели другаде

http://imgur.com/a/VOV01Става дума за Alert Settings - като са поставени отметките, както е сега, в трея изскачаха известявания/от тези с балончетата/ ако се промени настройка по Стената или Антивируса и имаше иконка с форма на щит, която показваше дали са вкл. или изкл. Automatic Updates. Тези неща изчезнаха, след сканиране за първи път с AdwCleaner - след рестарта вече ги нямаше - нито иконката, нито известяванията. Всички потребителски настройки не са променени - отметките си стоят, известяванията спряха.Това е в общи линии, не ми е проблем, само не го намирам за нормално.

Link to comment
Сподели другаде

Ако не се лъжа, не би и трябвало в случая да има известия за защитната стена и антивирусната, защото Security Center счита, че всичко с тях е наред и няма за какво да те известява.

Ако няма известия за актуализациите, това вече звучи повече като проблем. Не съм напълно сигурен, защото много отдавна не използвам Windows XP, а и дори когато я използвах, бях изключил Security Center, защото можех сам да си следя за състоянията на въпросните функции.

 

Можеш да опиташ да занулиш с Security Center Reset.

Link to comment
Сподели другаде

Това може да е временен бъг.

MBAM, освен увеличеният интерфейс, както междувпрочем е тенденцията,

само фиктивно поддържат ХР и дори при нужната RAM.

 Всички правят големи екрани...без никакво запълване.

"Телевизори" без покритие.

- Деинсталирай и ръчно си възстанови настройките.

Опитай да инсталираш MBAM след месец...като си оправят проблемите.

Link to comment
Сподели другаде

Ако не се лъжа, не би и трябвало в случая да има известия за защитната стена и антивирусната, защото Security Center счита, че всичко с тях е наред и няма за какво да те известява.

Да, така е в случая, но дори при изкл. Стена и Антивирус няма реакция от Windows - има/няма отметки - нищо...

MBAM/Malwarebytes3.0/ реагира на отметките, когато са поставени - определя ги като PUMs, въпреки че вече не действат.

 

 

 

Всички правят големи екрани...без никакво запълване.

MBAM при мен се разпъва на някакъв хоризонтален екран, не цял, и излиза извън границите на монитора, но съдържанието в него си остава и бутоните реагират.

 

Междувременно какво ви е мнението за този

начин за предпазване от нежелани реклами, банери и пр. Извърших нещата, предложени там без да съм наясно с услугата DNS Client и Hosts file и ефекта, който забелязвам засега е липса на реклами и разни шарении в някои популярни сайтове.

Искам да уточня, че си правя тези експерименти най-вече за забавление и за упражнение на английски език, не от някаква параноя, а и безопасността все пак не е за пренебрегване. "Safety first" :matchesfart:

Link to comment
Сподели другаде

Добре че от Malwarebytes се усетиха навреме да купят AdwCleaner. Иначе бяха съвсем закъсали. Новата версия 3 и в двата си варианта е пълна боза. Спрях да ползвам 3. Версия 2 беше по-добра. Постоянно налагат риълтайм режима и блокират един куп полезни функции. Освен това при включен пълен режим на работа забавя системата до степен, при която по стари машини стават супер бавни и направо неизползваеми.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...