Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Забелязах, че напоследък много колеги съфорумци се оплакват от частична или пълна загуба на звука. Епидемия ли е това що ли е? :D Естествено и мен не ме подмина този проблем. Видях, че има тема със същия като моя проблем, но е стара и е заключена. А проблема се изразява в това, че като си пусна някоя игра, без значение коя, след 2-3 минути звука спира. Ако включа външни колонки и пак ги изключа се появява за 2-3 минути пак и спира. Сканирах с Malwarebytes Anti-Malware, но не откри нищо. Деинсталирах драйвера, почистих с Driver Fusion под сейф мод, инсталирах наново драйвера и пак нищо. Лаптопа е Toshiba Sattelite L755-1NF с Win7 x64.

Link to comment
Сподели другаде

Ще копирам до голяма степен отговора ми от „съседна“ тема.

 

Ако рестартираш лаптопа и веднага след като зареди, без да стартираш нищо допълнително, стартираш игра, пак ли спира звукът?

Има ли проблем по време на гледане на филм или клип от YouTube, или слушане на музика?

 

Качи дневник от Autoruns и информация хардуера.

Можеш да използваш Глиф.

Link to comment
Сподели другаде

Няма значение кога е пуснат лаптопа. Прави го винаги. На клипове също. Интересното е, че по време на игра, ако включа слушалки да речем или външни колони звука си работи. После като ги изключа от колоните на лаптопа звука тръгва за 2-3 минути и пак спира.

Logs_Жельо_26.04_09.59.zip

Link to comment
Сподели другаде

Няма значение кога е пуснат лаптопа. Прави го винаги. На клипове също. Интересното е, че по време на игра, ако включа слушалки да речем или външни колони звука си работи. После като ги изключа от колоните на лаптопа звука тръгва за 2-3 минути и пак спира.

 

Тогава е сигурно ,че жака за слушалките в лаптопа не прави добър контакт. Като изчезне звукът,бръкни с една клечка кибрит или за зъби в жака и я рамърдай,напред назад,на страни и виж дали ще се появи звук,макар и за малко. Жакът ти е май за смяна! Сервиз! :) Или ако можеш де? Малко спрей за почистване да пръснеш в него,и няколко пъти да вкараш и изкараш жака на слушалките,за да се пораздвижи пластината вътре и да направи контакт.Но може пак да е временно.Най добре е да се смени женската букса на лаптопа!

Link to comment
Сподели другаде

Здравей barbuncela. Въпреки, че твоя метод сработи, (звука се появи замалко и пак спря) не мисля, че това е причината. Защо ще го прави само по време на игри, филми или музика? Ако е жака би трябвало да го прави постоянно. Плюс това софтуерно мога да пусна колонките на лаптопа и при включени слушалки. Незнам доколко разсъжденията ми са верни, но си мисля, че при включването на слушалките лаптопа засича новия хардуер и рестартира звука. Аналогичен е варианта и с клечката. Не е проблем да го отворя и да погледна буксата, но ще го оставя за краен случай.

Link to comment
Сподели другаде

Може би трябваше да поискам и списък с инсталираните програми и информация за хардуера. Моля, направи още едно архивче. :)

 

Предлагам ти да премахнеш Spybot - Search & Destroy. Личното ми мнение е, че програмата от мнооого отдавна не върши нищо, освен да заема ресурси и евентуално да създава проблеми.

 

Друго предложение е да изтегил, разархивираш и стартираш Autoruns като администратор, след това да премахнеш отметките на всички редове в жълто от секциите Internet Explorer, Scheduled Tasks, Drivers и Codecs.

 

Също така бих препоръчал да опиташ да актуализираш драйвера за звуковата карта. Този трябва да е. Добра идея ще е да премахнеш първо стария.

 

Бих предложил и още програми за премахване, но наистина ще е добре да видя официален списък.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Night_Raven, актуализирах драйвера с този от линка, махнах спайбота. Autoruns нещо не се получава да го изтегля от линка дето си дал. Ето и новия доклад.

Logs_Жельо_28.04_10.00.zip

Link to comment
Сподели другаде

Става сложно. Има прекалено много инсталирани програми, за да се правят проби.

 

Ще помоля отново да използваш Глиф. Този път създай дневници от Event Viewer. Може би някои от грешките там (не може да няма) ще ме насочат към проблема.

 

Друго, което ми се иска да опиташ, е т.нар. чисто стартиране. Това ще забрани много стартиращи се програми и услуги. След като се убедиш дали това решава проблема или не, можеш да върнеш предишния режим на нормално стартиране.

Link to comment
Сподели другаде

Чистото стартиране не реши проблема. Мъчих се да си спомня коя е последната програма която инсталирах преди да забележа този проблем и мисля, че  е KODI. Там в настройките и имаше опция за изключване на звуковото устройство след избран период от време, но съм я изключил тая опция. Дали все пак да не пробвам да я деинсталирам (не ми се иска много, много заради настройките които трябва да и правя пак), но поне ще знам от нея ли е.

Logs_Жельо_30.04_10.44.zip

Link to comment
Сподели другаде

Ще спомена някои идеи, но имай предвид, че нито една от тях може да не помогне. Има много фактори и е трудно да се свие кръгът на заподозрените.
 
Бих препоръчал да премахнеш колкото се може по-голяма част от софтуера на Toshiba. Не мога да кажа дали проблемът е в някое от тези приложения. Може да не е, защото спирането на услугите на Toshiba явно не е помогнало, но все още има драйвъри, които се стартират, така че не се елиминира вероятността точно техен софтуер да създава проблеми. На теория не би трябвало, но никога не съм намирал заводския софтуер като особено добър или нужен.
Затова ще си позволя да предложа да деинсталираш всичките приложения на Toshiba, които не използваш.
 
Отново стартирай изтегления и разархивиран Autoruns като администратор. На страница Drivers махни отметките на Hardlock, Sentinel64 и SCDEmu. Рестартирай.
 
Ако имаш търпение и желание можеш да махнеш всички отметки на страница Drivers с изключение на елементите от следните автори: Intel, NVIDIA, Conexant, Atheros, Synaptics.

Тествай достатъчно време, за да се увериш дали проблемът ще остане.

 

Друг съвет да е направиш проверка за повредени/липсващи системни елементи. Ето как:
- стартирай команден ред като администратор (кликни върху бутона за търсене в лентата за задачи, напиши cmd, кликни с десния бутон върху файла и избери опцията за стартиране като администратор);
- в командния ред въведи следната команда и натисни Enter:
sfc /scannow
Можеш да копираш текста (ако не ти се пише на ръка) и да го поставиш в командния прозорец (с десен клик).
Link to comment
Сподели другаде

...KODI.

http://kodi.wiki/view/Backup

Копирай папката с данни на коди (%APPDATA%\kodi\userdata) и деинсталирай програмата. После като я инсталираш отново, върни тази папка на старото й място %APPDATA%\kodi

Link to comment
Сподели другаде

Извърших указанията от горните два коментара, макар и в обратен ред, но освен това, че функционалните клавиши спряха да работят друга промяна няма.

Link to comment
Сподели другаде

В такъв случай можеш да върнеш отметките на драйвърите, които забрани в Autoruns. Рестартирай, за да влязат в сила промените.
 
Започват да ми се изчерпват идеите. Като цяло бих препоръчал да актуализираш драйверите на хардуерните компоненти:
- драйвър за чипсета;
- драйвър за видео картата;
- драйвър за мрежовата карта;
- драйвър за USB 3.0 контролера.
 

Ако искаш да елиминираш жака/хардуера като причинители, можеш да си създадеш стартиращ носител с някоя по-пълна дистрибуция на Linux (например Ubuntu) и да провериш дали под нея също ще спира звука. Ако няма проблем, значи всичко се дължи на софтуера.

Link to comment
Сподели другаде

Извинявам се за закъснението, но нямах възможност да се занимавам с проблема тия дни. Върнах отметките на драйвърите, но функционалните клавиши така и не тръгнаха. Инсталирах посочените по-горе драйвъри, като преди това махнах старите, но няма промяна. С Линукс не съм работил досега и незнам дали ще успея да го подкарам. Май единственото решение, за съжаление, е преинсталацията. Ще почовъркам още малко, че ми е интересно откъде се появи тоя проблем и ако не стане имам снимка, но въпреки това доста приложения трябва да инсталирам наново.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...