k0st4din Публикувано Април 22, 2016 Report Share Публикувано Април 22, 2016 Здравейте Колеги,ето че попаднах в някаква дилема и не знам каква е причината да се случват тези неща.Историята:Преди няколко дни с моята флашка отидох на един компютър да сваля от нея едни документи.Всичко започна там - след поставянето на флашката се получи едно примигване на дисплея на този компютър и само след секунди вече в моята флашка се появиха шорткъти на всички папки, които са в нея. След което ако натисна на дадена папка се отваря едва тогава и мога да виждам нещата в нея. Казах си отиде работата или е вирус или флашката и е изтекъл живота, ще си купя нова.Прибирам се в нас, пъхам флашката и на моя компютър част от папките се виждаха все едно, че не е имало проблем, но част от тях отново бяха като шорткъти и отново същата процедура - кликвам на шорткъта и ми се отваря информацията в съответната папка.Такаааааа, пълен формат като преди това каквото успях съм свалил от нея.Отново си върнах информацията във флашката. Изваждам я и след известно време я поставих отново е....... същата работа.Казах си хвърлям я и ще си извадя чисто новата флашка.Преместих си инфото в нея, три дни съм на работа и занасям информацията на различни компютри - без никакъв проблем си работи.Идвам си в нас, поставям новата флашка, воаля, отново и с нея същият проблем.Просто не знам как да процедирам, моля дайте някакъв свет, като прикачам и снимков материал какво ми показва и как някъде в cmd:...... се запазват тези или шорткъти, или истинката информация. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Black Power Публикувано Април 23, 2016 Report Share Публикувано Април 23, 2016 Най - вероятно сте се заразили с нещо! Спрете да разнасяте тази флашка! Проверете машината с https://www.malwarebytes.org/antimalware/ и https://free.drweb.com/download+cureit+free/?lng=en или потърсете специализирана помощ! Тук във форума също има обособен раздел! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 23, 2016 Report Share Публикувано Април 23, 2016 Флашката е заразила компютъра, затова, когато си пъхнал новата флашка, вирусът е заразил и нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2016 Report Share Публикувано Април 28, 2016 Като допълнение бих споменал, че освен сканиране с Malwarebytes Anti-Malware, може да е направи такова и с HitmanPro. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 3, 2016 Author Report Share Публикувано Май 3, 2016 Мдааа, благодаря ви много. И с трите препоръчани програми сканирах и само с Malwarebytes Anti-Malware откри 3 заплахи, след това с другите 2 програми всичко бе ОК.Добре, че беше малката беля. За момента всичко е наред, ако има нещо ще питам отново.Бъдете живи и здрави.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост